27.06.2010 / Boğaz'a Ses Baskını

Boğaz'a Ses Baskını

     Çevre Bakanı’nın açıklamalarından sonra ekipler, ölçüm için teknelerle Boğaz’a çıkarma yaptı!

     Bakan Eroğlu’nun eğlence merkezleriyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından önceki akşam “İl Çevre ve Orman Müdürlüğü”ne bağlı ekipler, “İstanbul Boğazı”ndaki eğlence merkezlerinde desibel cihazlarıyla denizden ve kıyıdan ses ölçümü yaptı.

     Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun İstanbul Boğaz hattındaki eğlence mekanlarında müziğin yasaklanacağını açıklaması büyük yankı yarattı. Bakan’ın “23.59’dan sonra, bakın 24.00 demiyorum, bir tek sesli yayın yapsınlar da göreyim, hemen kapatma talimatı verdim” sözlerinin ardından önceki akşam 23.30 sıralarında “İstinye Kıyı Emniyet Müdürlüğü”nde toplanan “İl Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü”ne bağlı ekipler, kiraladıkları teknelerle, boğazdaki eğlence merkezlerinin ses ölçümlerini almak için hareket etti. Tekne ile eğlence merkezlerine yaklaşan ekipler, desibel cihazı ile ses ölçümlerini kaydetti. Diğer ekipler ise kıyıdan ölçümler aldı. 2 saat süren kontrollerde alınan müzik seviyesinin yasal kurallara uygun olduğu ve herhangi bir eğlence merkezine işlem yapılmadığı belirtildi.

     Kontrollerin düzenli olarak yapıldığını belirten yetkililer, ses ölçümleri yüksek çıkan eğlence merkezlerine ise 15 bin TL. ceza kesileceğini söyledi. Desibel kontrolü yapılan mekanlar arasında “Sortie”, “Reina” ve “Angelique” da yer aldı. “Reina”nın işletmecisi Ali Ünal “Biz yüksek meblağlar vererek ses sistemimizi yeniledik. Doğal olarak da sesi dışarı değil mekanın içinde tutuyoruz. Mekanımızın içinde insanlar birbirleriyle bile rahatlıkla konuşabiliyorlar” dedi. İsmini vermek istemeyen bir kişi de “Eğlenmek de hayal oldu. Hatırı sayılır oranda para harcadığımız mekanlarda müzik bile dinleyemez olduk” dedi.

Mavi Yolculuk

     Burada Müzik Serbest!

     Mavi yolculuğun vazgeçilmez duraklarından Göcek ve Dalaman koylarına, bir yıllık toplantıların ardından Özel Çevre Koruma Kurumu” (ÖÇKK) tarafından getirilen yasak ve kısıtlamalara karşı çıkan sesler sezonun açılmasıyla yeniden yükselmeye başladı. Günlük tur tekne sahipleri özellikle yanaşma, demirleme, bazı koylardan kısıtlanma, müzik ve mangalın engellenmesiyle ilgili tepkilerini dile getirdi. ÖÇKK Başkanı Ahmet Özyanık ise alınan kararların dikkatle okunmadığını savunarak, müzik yasağı ile ilgili şöyle dedi: “Gemilerde yapılacak sosyal etkinlikler Katrancı Adası’nın güney kıyılarında yapılabilir. Müzik yasak değil ki. İnsanlar bu maddenin yarısını okuyup devamına neden bakmıyor?”

     Gazete Vatan – 27.06.2010, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794190
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :854

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.