28.06.2010 / Muhteşem Final!

Sonisphere Festivali


     “Sonisphere Festivali”, 50 bin kişiye unutulmaz
bir gece yaşatan “Metallica” konseriyle sona erdi.

     İstanbul’da üç gündür süren ve Rock-Metal müziğin efsanelerinin sahne aldığı “Sonisphere Festivali”, “Metallica” konseriyle sona buldu. Metallica final konserinde “İnönü Stadı”nı dolduran 50 bin kişiye unutulmaz bir gece yaşattı...

     Grubun dünyaca ünlü gitaristi Kirk Hamett’in 2 gitar solosu sunduğu konserde seyirciler, bazen çakmaklarını yakarak bazen Meksika dalgası yaparak görsel şova eşlik etti.

     “İstanbul İnönü Stadı”nda düzenlenen “Sonisphere Rock Festivali”nin son ayağında dün Metal müziğin 4 büyükleri olarak adlandırılan “Anthrax”, “Megadeth”, “Slayer” ve “Metallica” sahne aldı. “Metallica”nın son dünya turnesi olması dolayısıyla da Rockçılar konsere büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 4 bin güvenlikçinin görev yaptığı stada ‘Metal Fırtına’yı dinlemek için 50 binden fazla izleyici akın etti. Rockçılar “Anthrax” ve “Megadeth”in parçalarıyla geceye ısındı. Heavy Metal müzik içerisindeki sert ve hızlı tonuyla bilinen “Slayer” sahne aldığında seyirciler stadyumu “Pogo Alanı”na (Rock’çıların konserlerde birbirlerine çarparak gerçekleştirdikleri bir eğlenme biçimi) çevirdi.

     Gecenin en çok beklenen ismi ise hiç kuşkusuz “Metallica”ydı. Amerikalı grup konsere “İyi, Kötü ve Çirkin” filminin müziğiyle girdi. Grubun vokalisti James Hetfield çılgıncasına parçalara eşlik eden dinleyicilere şöyle hitap etti: “Sizi tekrar gördüğüm için çok mutluyum. Metallica ailesi tüm kalbiyle burada. Bu akşam sizin için en iyi şovu gerçekleştireceğiz. Siz tarihimize şahitsiniz. O zaman da canlıydınız şimdi de. Tüm Avrupa seyircisi içerisinde en iyisi sizlersiniz ve bu gece İstanbul’u hiç olmadığı kadar sallayacağız.” Bu sözler üzerine seyirciler uzun süre “Metallica”yı alkışladı. “Metallica” 17 farklı parçayla İstanbul’u sarsarken özellikle “Fuel” ve “One” parçasındaki sahne içi alev, patlama ve havai fişek gösterisi seyircileri çılgına çevirdi.

     Gazete Vatan - 28.06.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769727
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :966

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.