21.03.2019 / Tatlı ve Huysuz Adam Uğurlandı

Ümit Yesin Son Yolculuğuna Uğurlanırken


     Usta tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu 65 yaşındaki Ümit Yesin, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle bir aydır tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu için dün “Kadıköy Haldun Taner Sahnesi”nde tören düzenlendi. Törende “İBB Şehir Tiyatroları” Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Ateşböceği Ercan, oyuncu Yonca Şahinbaşı, Sinan Bengier, Tuncay Akça ile beraber dostları, sevenleri ve yakınları törene katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, Yesin’in yakınlarının konuşmalarıyla devam etti. Törende kürsüye çıkan isimler Ümit Yesin’i anlattı.


 

     Süha Uygur, çok erken bir ölüm olduğunu belirterek, “O yüce kalbi dayanamadı. Çok üzgünüm. Ümit Yesin çalıştığı her ortamda, tiyatroda, setlerde dürüstlüğüyle, ahlakıyla babacan tavrıyla herkesin sevip saydığı bir insandı. Her zaman hatıralarımızda yer alacak. Tatlı ve huysuz bir adam olarak her zaman sevgi ve saygıyla anılacak. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.


 

     Yesin’in cenazesi, öğle vakti “Şakirin Camisi”nde kılınan cenaze namazının ardından “Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarliği”nda defnedildi. Ankara’da 28 Ocak 1954’te dünyaya gelen usta oyuncu, son olarak “Yeni Gelin” dizisinde rol almıştı. “Müjdat Gezen Tiyatrosu”, “Tiyatrokare” gibi topluluklarda görev alan sanatçı, “Cennet Mahallesi” ve “Çiçek Taksi” dizilerinde oynadığı karakterlerle de geniş kitleye ulaşmayı başarmıştı.



     Aydınlık Gazetesi - 21.03.2019, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794692
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1003

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.