28.03.2019 / 18. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başlıyor

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali


     Bu yıl 18.’si düzenlenecek “Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali”, “NG Afyon”un desteğiyle 3-10 Nisan tarihleri arasında alanında değerli sanatçıları ve genç yetenekleri müzik tutkunlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.


 

     Sekiz gün boyunca devam eden festivalde, dünyaca ünlü sanatçılar, klasik müzik dehaları, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimleri müzikseverlerle bir araya gelecek. Çocuk edebiyatının büyük ismi Yalvaç Ural, yazar Ahmet Örs, edebiyat çevirmeni Regaib Minareci, gazeteci yazar Faruk Şuyun gibi edebiyat dünyasının önde gelen isimleri festivalde konuşmacı olarak yer alacak.


 

     Afyonkarahisar ve Prag arasındaki sanat birliğinin 14’üncü yılını kutlayan festival, İngiltere, Belgrad ve Fransa’dan pek çok ünlü sanatçıyı konuk olarak ağırlayacak. “Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali”ne konaklama desteğinin yanı sıra, festival kapsamındaki sergi ve konserlere de ev sahipliği yapacak olan “NG Afyon”, bölge turizmine ve tanıtılmasına değer katacak.


 

     Festivalde “Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Genel Müdürlüğü”nün proje desteği ve “Yapı Kredi Bankası”nın da özel desteği ayrıca yer alıyor. “Afyon Valiliği” ve “Afyon Belediyesi” de festivalin diğer paydaşlarından.



     Hürriyet Gazetesi - 28.03.2019, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796010
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1164

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.