02.04.2019 / Klasik Müziği Gençlere Götürmek İçin Değiştim

Mrvica, Maksim


     “Game of Thrones” dizisinin tema müziğine yaptığı uyarlamayla da bilinen dünyanın en çok satan klasik-crossover piyanisti ünvanına sahip Maksim Mrvica, “Ben müzik için ilhamı yine müziğin kendisinden alıyorum. Yeni bir müzik yaparken de sahnede bir şey sergilerken de ilham müziğin kendisinden geliyor” dedi. “Cemal Reşid Rey Konser Salonu”nda (CRR) müzikseverlerle buluşan Mrvica, kariyerine ve yeni projelerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Klasik müziği değişik bir tarzda sunmayı denedim. Çünkü genç insanların klasik müziğe çok fazla ilgisi olmuyor. Böyle giderse bir gün gelir, geleneği devam ettirecek kimse kalmaz” diye konuştu. Mrvica, klasik müziği dokuz yaşından beri icra edip bu alanda eğitim aldığını belirterek, 15 yıl önce ise farklı dinleyici kitlelerini hedefleyen crossover müzik yapmaya karar verdiğini söyledi.


 

     Klasik müzik konserlerini ışık şovlarıyla daha farklı ve günümüz gençleri için kabul edilebilir bir tarzda sunmaya başladığının altını çizen sanatçı, şunları kaydetti:


 

     “Siyah takım elbisem yerine mavi saçlarım, farklı kıyafetlerim vardı. Çünkü genç insanların kendileri gibi görünen sanatçılarla daha kolay bağ kurabildiklerini gördüm. Klasik müziğin ciddi ve soğuk bir atmosferi var. Genç insanların bununla bağ kuramayacaklarını düşündüm. Bunların sonucunda ise müziğimin kendisini de değiştirmeye başladım. Yeni bir şey denemeyi, tecrübe etmeyi, keşfetmeyi istedim.”


 

     Yetenek ve Çalışma Birlikte Olmalı


 

     Saniyede 16 nota çalabilen ve dünyanın en hızlı piyanisti olarak tanınan Mrvica, yetenek ve çalışmanın birbirini tamamladığına dikkati çekerek, “Biri diğeri olmadan çok fazla ilerleyemez. İyi bir müzisyen olmak ve başarılı olmak için ikisine de ihtiyacınız var. Çalışma azmini sonradan edinebilirsiniz ama yeteneğin doğuştan geldiğine inanıyorum. Birini seçmek zorunda olsaydım muhtemelen yeteneği seçerdim. Çünkü çalışmaya daha sonra da başlayabilirsiniz. Ama yetenekle doğmazsanız yerine koyabileceğiniz bir şey olmaz” diye konuştu.



     Aydınlık Gazetesi - 02.04.2019, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797270
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1222

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.