08.04.2019 / Ankara’da ‘Venezuela Sinema Günleri’

Venezuela Sinema Günleri


     Başkentte “Venezuela Sinema Günleri” etkinlikleri kapsamında 28 Nisan’a kadar ücretsiz olarak beş film gösterimi yapılacak.


 

     Başkentte “Venezuela Sinema Günleri” etkinlikleri kapsamında 28 Nisan’a kadar ücretsiz olarak beş film gösterimi yapılacak. Etkinliğin açılışı “Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi”nde yapıldı. Etkinliğe, Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes’in yanı sıra Küba ve Filistin’in Ankara Büyükelçileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Venezuela Büyükelçisi Reyes, “Venezuela Sinema Günleri”nin Türkiye’de ilk kez düzenlendiğini, daha sonra İstanbul ve İzmir’de de yapmayı planladıklarını söyledi.


 

     “Sadece Emperyalizmle Savaşmıyoruz”


 

     Dünyada son dönemde gözlerin kendi üzerlerinde olduğunu hatırlatan Reyes, “Venezuela dediğimizde aklımıza Chavez geliyor, Bolivarcı devrim geliyor. Venezuela’da emperyalizmle savaşmanın yanı sıra kültür sanat etkinlikleri de yapıyoruz” dedi, “Bu sinema günleri ile ilkbahara hoşgeldin diyoruz. Etkinlik kapsamındaki filmleri çok özenle seçtik. 1985 yılından bile filmler var. Toplamda 5 filmimiz var. Bunlar gerçekten çok enteresan filmler.”


 

     Büyükelçi Reyes, Türkiye’nin desteğinden duydukları memnuniyeti de şu sözlerle dile getirdi: “Türk halkından aldığımız muazzam kardeşlik dayanışması bize sürdürdüğümüz mücadelede büyük güç veriyor. Venezuela hükümeti ve halkı, Türkiye’nin her zaman yanında olacak.”


 

     “Venezuela Sinema Günleri” etkinliği açılışında, “Beni Öldürmemelerini Söyle” filminin gösterimi yapıldı. 7 Nisan’da “Mavi Çok da Pembe Değil”, 14 Nisan’da “Azu”, 21 Nisan’da “Çirkin Saç”, 28 Nisan’da ise “Oriana” filmlerin gösterimleri yapılacak. Başkentliler filmleri ücretsiz izleyebilecek.



     Aydınlık Gazetesi - 08.04.2019, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794743
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1020

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.