14.11.2018 / Mersin, Sinemanın Usta İsimlerini Ağırlayacak

Kolçak, Eşref - Şoray, Türkan - Alço, Nuri


     “Mersin Valiliği” himayesinde 16-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Birinci Ulusal İçel Film Festivali” Türkan Şoray, Nuri Alço ve Eşref Kolçak gibi “Yeşilçam”ın usta isimlerine ev sahipliği yapacak.


 

     Festivalin tanıtım toplantısı kent merkezindeki bir otelde yapıldı. Organizasyona ilişkin bilgiler veren festivalin Genel Sanat Yönetmeni Ergun Pusat, “Amacımız, bölgedeki diğer şehirlerin arasına sıkışıp kalmış ve bir türlü kamuoyuna adını duyuramamış Mersin’e kültür ve sanat kimliği kazandırarak marka şehir yapmaktır. ‘Altın Portakal’ ve ‘Altın Koza’ya yani Adana ve Antalya’ya alternatif olacak bir film festivali yapma düşüncesindeyiz. O festivallerde yer verilmeyen sanatçılarımızı bu festivale davet ediyoruz. Festivalimizi sinema sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırmak amacı ile hayata geçiriyoruz” dedi.


 

     Türkan Şoray, Nuri Alço, Eşref Kolçak, Ahmet Yenilmez ve Coşkun Göğen gibi “Türk Sineması”nın 15 emektar isminin yer alacağı festival, 16 Kasım’da kortej yürüyüşüyle başlayacak. Yürüyüşün ardından “Kongre ve Sergi Sarayı”nda “Kervan 1915” filmi gösterilecek.


 

     Dört gün sürecek festival, 19 Kasım akşamı düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.



     Sözcü ve Aydınlık Gazeteleri - 14.11.2018, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794160
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :845

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.