24.10.2018 / Kahraman Sanatçılar

Misak Bagboderyan - İnci Özdil


     “Vatan Partisi Heyeti”
Şam’a giderek çeşitli temaslarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, sanatçı seçmeleri jürisinde yer aldı.


 

     Suriye’nin başkenti Şam’a 17 Ekim’de giden “Vatan Partisi Heyeti” ziyaretlerini tamamlayıp, yurda dönüş yaptı.


 

     “Vatan Partisi” Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, “Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası”nın sanatçı seçmeleri için düzenlenen sınavda jüride yer aldı. Özdil’i ağırlayan, orkestra şefi Misak Bagboderyan oldu. 2016 yılında Şam’da düzenlenen “Suriye-Türkiye Dostluk Konseri” vesilesiyle bir araya gelip tanışan iki usta sanatçı, 2019 yılında Türkiye ve Suriye arasında yeni konser projelerine imza atacaklar.


 

     Üç gün boyunca Suriyeli yetenekleri dinleyen İnci Özdil şunları söyledi:


 

     “Savaş koşullarında kendilerini böyle güzel yetiştirmeleri, müzikten vazgeçmemeleri ve müzikleri aracılığıyla ülkelerine hizmet etmeye devam etmeleri çok değerli. Bu genç sanatçıların her biri benim gözümde kahraman.”


 

     Diğer jüri üyeleri ve öğrenciler İnci Özdil’e bu zor koşullarda Suriye’ye gelmekten çekinmediği ve kendilerine destek verdiği için teşekkürlerini sundu. “Suriye Orkestrası”nın şefi Misak Bagboderyan ise “Müzik siyaseti de iyileştirebilecek olan bir araçtır. Biz de bunu en iyi şekilde değerlendiriyoruz” dedi.


 

     …………………………………



     Aydınlık Gazetesi - 24.10.2018, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796115
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1170

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.