29.06.2010 / Ölüm Hediye ile Geldi

Ölüm Hediye ile Geldi


     Müzik dinlerken akıma kapılıp ölen Kübra’ya MP3 çaları meğer dedesi doğum gününde hediye etmiş.

     Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde, şarj ettiği dizüstü bilgisayara bağladığı MP3 çaları ile müzik dinlerken elektrik akımına kapılarak ölen liseli 15 yaşındaki Kübra Nur Aydıner, Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. MP3 çaları doğum günü hediyesi olarak torunu Kübra Nur’a kendisinin aldığı söyleyen dede Mehmet Süzen, “Cihazı elinden hiç düşürmüyordu. Çok hassas olduğu için üzülmesin diye birşey diyemiyordum” diyerek gözyaşı döktü. “Bursa Adli Tıp Kurumu”nda yapılan otopside Kübra Nur’un, yanan MP3 çalardan kaynaklanan elektrik akımına kapılarak öldüğü belirlendi.

     “Bursa Anadolu Lisesi” 2’nci sınıfa geçen Kübra Nur Aydıner, okulların kapanmasıyla birlikte tatilini geçirmek için Balıkesir’in Manyas İlçesi’ne bağlı Çamlı Köyü’nde oturan dedesi Mehmet Süzen’in evine geldi. Önceki gece kuzeni 18 yaşındaki Fatmagül Süzen, dizüstü bilgisayarın kablosunu şarj etmek üzere prize taktı. Bu sırada Kübra Nur Aydıner, bilgisayara bağladığı MP3 çaları ile şarj olan dizüstü bilgisayarı göğsünün üzerine koyup, yatarak bir yandan müzik dinlemeye başladı. Bu sırada elektrik voltajındaki dalgalanma nedeniyle Kübra Nur Aydıner’in sol göğsü üzerindeki MP3 çalar kontak yaparak patladı ve genç kızın elektrik akımına kapılmasına neden oldu. Çarpmanın etkisiyle yataktan fırladığı öne sürülen Kübra Nur Aydıner, olay yerinde yaşamını yitirdi.

     Otopsi Sonucu: Elektrik Çarpması

     Olayla ilgili soruşturma başlatan “Manyas Cumhuriyet Savcılığı”, elektrik kontağıyla parçalanan bilgisayarı ve MP3 çaları incelemeye alırken, elektrik çarpması sonucu parmakları da parçalanan Kübra Nur Aydıner’in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla “Bursa Adli Tıp Kurumu”na gönderildi.

     “Bursa Adli Tıp Kurumu”nda yapılan otopside, Kübra Nur’un el ve ayak parmaklarında yanıklar tesbit edildi, MP3 çalardan kaynaklanan elektrik akımına kapılarak öldüğü belirlendi.

     Cenazesinde Gözyaşları Sel Oldu

     Otopsinin ardından Kübra Nur Aydıner’in cenazesi, toprağa verilmek üzere bu sabah Mustafakemalpaşa İlçesi’nin Koşuboğazı Köyü’ne getirildi.

     “Uludağ Üniversitesi”nde memur olarak çalışan baba 50 yaşındaki Mehmet Emin Aydıner, anne 42 yaşındaki Melek Aydıner ve ağabey 18 yaşındaki Ahmet Seyfi Aydıner, Kübra Nur’un tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Kübra Nur’un cenazesi, “Koşuboğazı Camii”nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

     Cenazede yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabilen baba Mehmet Emin Aydıner ve anne Melek Aydıner konuşmazken, acı olayın meydana geldiği evin sahibi Kübra Nur’un dedesi Mehmet Süzen, torununun ölümüne hala inanamadığını söyledi.

     Çığlık Atıp Yataktan Yere Düştü

     MP3 çaları 8 Şubat’ta Kübra Nur’a doğum günü hediyesi olarak Bursa’daki bir alışveriş merkezi içindeki teknoloji marketinden aldığını belirten dede Mehmet Süzen, şunları anlattı:

     “Torunum ilk kez, tatilini geçirmek üzere evimize gelmişti. Diğer torunum Fatmagül Süzen laptopu şarja takmış. Kübra Nur da bilgisayara takılarak şarj olan MP3 çalarını laptop takmış, ardından müzik dinlemeye başlamış. Gece 00.30 sıralarında Fatmagül koşarak yanıma geldi. ‘Kübra Nur’a bir şeyler oldu. Çabuk gelin’ dedi. Odaya girdiğimizde yüz üstü yatıyordu. Kulağında kulaklık vardı. Fatmagül’e ne olduğunu sorduğumda sadece ‘Çığlık atıp yataktan yere düştü’ dedi. Baygınlık geçirdiğini zannettim. 112 Acil Servisi arayarak ambulans istedim. Ambulansla gelen hemşire nabzının zayıf olduğunu söyledi. Buradayken yaşıyordu. Hastaneye götürdüğümüzde vücudundan yanık kokusu geliyordu. Muayene eden doktorlar el ve ayaklarında elektrik çarpmasından kaynaklanan yanık izleri olduğunu söyledi. Daha sonra jandarma, MP3 çalara ve laptopa el koydu. Kübra Nur, MP3 çaları elinden düşürmezdi. Çok hassas olduğu için üzülmesin diye fazla birşey söyleyemiyordum.”

     MP3 Çalar Yanmış

     Bu arada olayla ilgili soruşturmayı yürüten “Manyas Cumhuriyet Savcılığı” yetkilileri, laptop ve MP3 çaların incelemesinin sürdüğünü söyledi. Bir yetkili olayı ilk incelemesi sonucuna göre şöyle anlattı:

     “Laptop elektriğe bağlı, MP3 çalar da laptopa. Ara kablo ve laptopta yanık izi yok. Ancak MP3 çalar yanmış ve elektrik çarpması sonucu kız hayatını kaybetmiş. Cihazın fazla elektrik emdiğinden şüphe ediliyor. Ancak bunlar kesin teknik inceleme sonucu ortaya çıkacak. Soruşturma sonunda gerekirse MP3’ü imal eden firma hakkında da dava açılabilir” diye konuştu.

     Gazete Vatan - 29.06.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794095
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :826

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.