25.12.2018 / Temizlik İşçileri Kulakların Pasını Sildi

Temizlik İşçileri Küğ Grubu


     Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen “Marmaris Yeni Yıl Festivali”nde, temizlik işçileri, çöpten topladıkları atıkları enstrüman olarak kullanarak konser verdi.


 

     “19 Mayıs Gençlik Meydanı”nda sahne alan 17 temizlik işçisinden oluşan koro, sahneye ilk çıktıklarında süpürgeleriyle sahneyi süpürdü. Bağlamanın yanı sıra, çöpten buldukları tencere, tava, cam şişe, pet şişe, kutular ile çöp toplamak için kullandıkları süpürge, tırmık ve çöp kovalarını müzik aleti olarak kullanan işçiler, konserde 5 eser seslendirdi. Festival alanını dolduranların israrı üzerine bazı eserler tekrar tekrar seslendirildi.


 

     Koro, bazı eserlerin sözlerini değiştirerek temizlik vurgusu yaptı. Koro sorumlusu Barış Ünlü ise koronun 10 gün gibi kısa bir sürede hazırlandığını dile getirdi. Marmaris’in temiz bir ilçe olarak bilinmesi için ekibin çok iyi iş çıkardığını aktaran Ünlü, “Amacımız atık malzemelerden neler yapılabileceğini göstermek. İnsanların istediği takdirde 10 gün gibi kısa bir sürede amatör olarak neler yapabileceğini gösterdik. Paslı müzik aletleriyle kulakların pasını silebildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.



     Aydınlık Gazetesi - 25.12.2018, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798132
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1247

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.