07.05.2019 / Saf’a İtalya’dan Ödül

Saf'a İtalya'dan Ödül


     Dünya prömiyerini “Toronto Uluslararası Film Festivali”nde yapan ve son olarak “Ankara Film Festivali”nden “En İyi Yönetmen ve Kadın Oyuncu Ödülleri” ile dönen “Saf”, İtalya’dan ödülle döndü.


 

     Ali Vatansever’in yazıp yönettiği “Saf”, bu sene 10.su gerçekleştirilen “Bari Uluslararası Film Festivali”nde (Bifest) “Uluslararası Panorama Bölümü”nde yarıştı. Vatansever, panorama bölümünün büyük ödülü olan “En İyi Yönetmen Ödülü”ne layık görüldü. 4 Mayıs akşamı yapılan törende jüri kararını şu açıklamayla dile getirdi: “Esin kaynağını İtalyan neo-realizminden Ken Loach sinemasına geniş bir yelpazeden alan bu genç sinemacının, Türkiye’deki emek ve göç sorununun insani ve toplumsal dramasına ışık tutan ‘Saf’ filmini ‘En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık gördük.”


 

     “Saf”, Fikirtepe’de bir gecekonduda yaşayan genç evli bir çiftin kentsel dönüşüm söylentilerinin mahalleye düşmesiyle beraber dönüşen hayatları anlatılıyor. Başrollerini Saadet Işıl Aksoy ve Erol Afşin’in paylaştığı filmde onlara Onur Buldu, Ümmü Putgül ve Kida Ramadan eşlik ediyor.


 

     Ödüle Doymuyor


 

     Dünya prömiyerini “Toronto Uluslararası Film Festivali”nde yaptıktan sonra festival yolculuğuna devam eden film, Amerika prömiyerini gerçekleştirdiği “Palm Springs Uluslararası Film Festivali”nden “Özel Mansiyon Ödülü” ile dönmüştü. Türkiye prömiyerini “38. İstanbul Film Festivali”nde yapan “Saf”, ardından geçtiğimiz günlerde gerçekleşen “30. Ankara Uluslararası Film Festivali”nde gösterildi. Film, bu festivalde de hem “En İyi Yönetmen” hem de “En İyi Kadın Oyuncu” (Saadet Işıl Aksoy) ödüllerine layık görüldü.



     Sözcü Gazetesi - 07.05.2019, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797524
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1232

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.