22.05.2019 / Maradona’nın Hikayesi Beyaz Perdede

Diego Maradona


     Arjantinli efsane Diego Maradona’nın hikayesi beyaz perdeye taşındı. Yıldız futbolcuyu konu alan film, prömiyerini “Cannes Film Festivali”nde yaptı.


 

     Arjantinli efsane Diego Armando Maradona’nın hikayesi beyaz perdede hayat buldu. Yıldız futbolcunun hayatını konu alan film ilk olarak “Cannes Film Festivali”nde gösterildi. Belgeselin yönetmenlik koltuğunda ise Oscar ödüllü Asif Kapaida var. Kapadia, Maradona’ya filmi prömiyerden önce izletmek istediğini ancak efsane futbolcunun yoğunluğundan buna zaman ayıramadığını söyledi.


 

     “Belgeseli O’na izletmek için çok çaba harcadık. Fakat gerçekten yoğun bir insan. O’nu her aradığımda dünyanın farklı bir bölgesinde bulunuyor. Prömiyere gelmesini umuyorduk ancak omuzundan bir operasyon geçirdiği için burada olamadı.”


 

     Belgeselde, Maradona’nın kariyerinden unutulmaz anlar, yakınları ve ailesinin röportajları yer alıyor.


 

     Efsaneden İtiraz Geldi


 

     İki saatlik belgeselin “Cannes Film Festivali”ndeki prömiyerine katılmayan Arjantinli futbol efsanesi, hem yakınlarına hem de hayranlarına 14 Haziran’da gösterime girecek filmi izlememeleri çağrısında bulundu. Afişte “hem itiş kakışlı sert oynayan” hem de “hileli oynayan” anlamına gelen, aynı zamanda argoda “torbacı”, “fahişe” anlamında da kullanılan “Hustler” kelimesinin yer almasından rahatsız olan Maradona, “Univision” kanalına verdiği mülakatta, “Ben futbol oynadım, top peşinde koşarak para kazandım, kimseyi dolandırmadım” dedi.


 

     Olaylı Hayatı Film Şeridi Gibi


 

     Çalkantılı hayatıyla da manşetlerden inmeyen ve son olarak Meksika’da teknik direktörlük yapan Arjantin futbolunun “küçük dev adamı”, “İnsanlar sinemaya gidip film izlesin diye o lafı oraya koyuyorlarsa bence yanlış yoldalar” vurgusu yaparak resti çekti: “İsmini beğenmedim, ismini beğenmediysem filimi de beğenmem. Gidip izleyecek değilim.”



     Hürriyet ve Aydınlık Gazeteleri - 22.05.2019, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770904
Online Ziyaretçi Sayısı:48
Bugünlük Ziyaret :1045

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.