03.08.2017 / Gerçekten Piyano Şeklinde: The Piano House

The Piano House-1


     Klasik bir piyanoya dayanmış cam bir viyolonsel görünümündeki bir binanın varlığından söz etsek çok yadırgar mısınız, bilmiyoruz. Ama gerçek bir piyano ve viyolonselin tam tamına 50 katı boyutunda inşa edilen “The Piano House”, görüntüsü ile olduğu kadar hikayesi ile de dikkat çekiyor.


 

     Müzik ile mimarinin muazzam harmonisini ziyaretçilerine sunan bu benzersiz yapı, dünya üzerinde görülmeye değer modern sanat yapıtları arasına adını yazdırmayı başarıyor. Çin’in An-Hui kentinin Huainan bölgesinde bulunan bu ilginç ev, bölgeyi ziyaret eden turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken mimarisine ve ismine yakışacak şekilde müzik okulu öğrencileri için oldukça ilham verici bir derslik görevi de görüyor.


 

     Masalları Kıskandıracak Bir Mimari

The Piano House-2

 

     Bir viyolonselin içinden yukarı tırmanarak piyanonun içine girdiğinizi hayal edin. İlk bakışta ancak masallarda karşılaşılabilecek bir olaymış gibi görünen bu hayal, “Heaveni Teknoloji Üniversitesi”nde okuyan bir grup mimarlık öğrencisi tarafından önce kağıda sonra da hayata geçiriliyor.


 

     Gerçek bir piyano görünümü yakalamak için neredeyse tamamı siyah ve beyaz cam kullanılarak inşa edilen “The Piano House”a ulaşmak için önce tamamen şeffaf bir camdan inşa edilen viyolonselin içerisinde yer alan merdivenleri kullanmanız gerekiyor. Ardından bu merdivenler sizi doğruca ana binaya yani piyanoya ulaştırıyor.


 

     Turizm, Sanat, Eğitim ve Dahası ile Tam Bir Kültür Merkezi


 

     Şehrin turizm değerini arttırarak ekonomiyi canlandırmak amacıyla “Huainan Fangkai Dekorasyon Projesi” içerisinde 2007 yılında hayata geçirilen “The Piano House”u yalnızca turistik bir mekan olarak adlandırmak elbette ki ona haksızlık olur. Piyano’nun alt kısmında yer alan 2 farklı konser salonu sanatsal organizasyonlara ev sahipliği yaparken, üst katlardaki müzik odaları ise bölgedeki yerel kolejlerde okuyan öğrenciler için uygulama sınıfı olarak hizmet veriyor. “The Piano House”, hem göze hem kulağa hitap eden ve tüm detayları ile sanat ve sanatçı dostu bir yapının heyecanını taşıyor.


 

     Gecesi Ayrı Gündüzü Ayrı Güzel

The Piano House-3

 

     3 güçlü bacak üzerinde yükselen piyanonun alt kısmı güneşin etkisinden korunmak isteyen turistler ile dolup taşarken bir o kadar turist ise bu benzersiz yapının önünde öz çekim yapmak için bekliyor. Floresan ışıklar ile donatılan “The Piano House”, gündüzleri olduğu kadar geceleri de baş döndürücü görüntüsü ile sanatseverlerin ruhunu okşuyor.


 

     Çin’in en romantik binası olarak adlandırılan bu devasa piyano ve viyolonsel, güneş gittikten sonra geceyi aydınlatan bir güneş gibi romantik çiftlerin üzerine doğuyor. Bu devasa piyanonun tuşlarından ve viyolonselin tellerinden notalar çıkmasa da binanın eşsiz mimarisi en romantik aşk notalarını içinizde hissetmenizi sağlıyor.



     Milliyet Gazetesi - 03.08.2017, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795899
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1160

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.