25.05.2019 / Sazıyla Dans Eden Adam Adana’da

Özdemir, Muzaffer


     16 perküsyon aletiyle aynı anda bağlama çalarak şelpe tekniğini geliştiren ve çok mızraplı bağlamanın öncülüğünü yapan ozan Muzaffer Özdemir, Adanalı müzikseverlerle buluştu.


 

     “Vatan Partisi Seyhan İlçe Başkanı” Halil Kaymaz’ın davetlisi olarak Adana’ya gelen ozan Muzaffer Özdemir alışık olunmayan üslubu ve icatlarıyla müzikseverlerle buluştu. Özdemir, “Benim müziğim tam olarak türkü değil, fakat Anadolu’nun kültürüne, yani ‘Türk Halk Bilimi’ne yaslanıyorum” dedi. Bağlamanın burguları hariç her yerini çaldığını; bazen yaylı saz, bazen de perküsyon aleti gibi kullandığını belirten Özdemir, “Gözümün gördüğü, elimin dokunduğu her şeyle müzik yaparım” diyerek bu alanda sınırları zorladığını söylüyor.


 

     16 perküsyon aletiyle aynı anda bağlama çalarak şelpe tekniğini geliştiren ve çok mızraplı bağlamanın öncülüğünü yapan sanatçı, sahnede iki eli, iki ayağı ve bir dirseğini kullanabiliyor. Bazıları kendi icadı olan 17 enstrümanı aynı anda sahnede çalıp şarkı söyleyebilen Özdemir, “Bunların altısını kendim icat ettim” dedi.


 

     Doğu’nun Piyanosunun Mucidi


 

     Sanat kamuoyunda “sazıyla sevişen adam” olarak anılan Özdemir, sahnede adeta tek kişilik dev orkestra gibi. Ayakla çalınan tef icat eden ve bunun patentini alan Özdemir, “Doğu’nun piyanosu” dediği “Ta” adlı enstrümanın da mucidi.


 

     “Adana Büyükşehir Belediyesi”nde yapılan konserde, tiyatro oyuncusu Gürsel Fırat ve Berrin Yüzereroğlu, Muzaffer Özdemir’in şiirlerinden kesitler sundular.


 

     Dinleyicilerin çok memnun kaldığı müzik ziyafetinden sonra aynı zamanda yazar olan ozan Muzaffer Özdemir, kitaplarını imzaladı.



     Aydınlık Gazetesi - 25.05.2019, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794566
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :968

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.