21.06.2019 / Pink Floyd’un Solisti David Gilmour’un Gitarı 23 Milyon TL’ye Satılarak Rekor Kırdı

Gilmour, David


     Dünyaca ünlü rock grubu “Pink Floyd”un gitarist ve solisti David Gilmour’a ait 127 gitarlık koleksiyon, yapılan müzayedede toplamda 21 milyon dolara alıcı bularak rekor kırdı. Gilmour’un yaklaşık yarım asır boyunca kullandığı 1969 yapımı “Black Fender Stratocaster” 23 milyon TL’ye satıldı.


 

     Dünyaca ünlü rock grubu “Pink Floyd”un gitarist ve solisti David Gilmour’a ait 127 gitarlık koleksiyon, yapılan müzayedede toplamda 21 milyon dolara alıcı buldu. Koleksiyonda bulunan bir gitar ise 3 milyon 975 bin dolar satış fiyatıyla rekor kırdı.


 

     Gilmour’un yaklaşık yarım asır boyunca kullandığı 1969 yapımı “Black Fender Stratocaster” ise 3 milyon 975 bin (yaklaşık 23 milyon TL) dolara satıldı ve “bir gitara ödenen en yüksek ücret rekoru”nu kırarak tarihe geçti. Söz konusu gitar “Pink Floyd”un “Money”, “Shine On You”, “Crazy Diamond” ve “Comfortably Numb” adlı ünlü şarkıların kayıtlarında kullanılmıştı.


 

     Elde edilen tüm gelirinse, sanatçının kurduğu “David Gilmour Vakfı”na bağışlanarak küresel ısınma, açlık ve evsiz yoksul insanlarla dünyadaki diğer sorunların giderilmesine ilişkin harcanacağı kaydedildi.


 

     New York’ta “Christie’s Müzayede Evi”nde açık artırmayla satılan enstrümanlar arasında sanatçının favori gitarı olan “Martin Nazareth 1969 D-35” akustik modelse 1 milyon 95 bin doların üzerinde bir fiyata alıcı buldu. Gilmour’un dünyayı kasıp kavuran ünlü “The Wall” şarkısının ritim bölümlerinde kullandığı “Fender Stratocaster” ise 1 milyon 815 bin dolara satılarak yine kırılması güç bir rekora imza attı.


 

     73 yaşındaki efsanevi sanatçı, gitar koleksiyonunun önemine değinerek, “Bu gitarlar bana çok iyi davrandı ve seneler boyu onlar sayesinde müzikle iç içe oldum. Onlarla uzun süre vakit geçirdim, ancak ayrılma vakti geldi. Gitarlar müzik icra etmek ve çalmak için var. Bu sebeple gitarlarım nereye giderse gitsin umarım yeni sahiplerine de müzik yeteneği verir” diye konuştu.


 

     Gilmour ayrıca “Belki bir gün gelir ve gitarlarımdan bir iki tanesinin peşine düşerek onları tekrar satın alırım” dedi.


 

     Sanatçı, açık artırma fikrini ilk önce “Rolling Stones” grubuyla konuşmuş “bahar indirimi geldi, her şey satılmalı” yorumunda bulunmuştu.



     https://tr.euronews.com sitesinden alınmıştır. - 21.06.2019, Cuma (Kerem Congar)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770021
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :993

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.