29.06.2019 / Akdamar Adası’nda Çok Dilde Konser

Akdamar Adası'nda Kültür Birliği Sesleri


     Van’da, “Ticaret ve Sanayi Odası” (TSO) bünyesindeki “Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi” tarafından, “Urartu’dan Avrupa’ya Melodiler” temalı “Akdamar Adası”nda organize edilen konserde, birçok dilde şarkı seslendirildi.


 

     Gevaş ilçesi’nde bulunan ve adayla aynı adı taşıyan “Akdamar Kilisesi” önünde “Van TSO Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi” organizasyonuyla “Urartu’dan Avrupa’ya Melodiler” temalı konser verildi. Konseri, dinlemek için vatandaşlar saatler öncesinden teknelerle adaya geldi. Tarihi “Akdamar Kilisesi” önünde “Anka Müzik Topluluğu” tarafından verilen konserde birçok dilde şarkı seslendirildi. Konserin başlamasıyla birlikte tarihi “Akdamar Kilisesi”, müzik sesleriyle yankılandı. Ücretsiz olan konseri yüzlerce kişi izledi.


 

     Konser öncesi konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’ın tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirterek, “Kentimize ve bölgemize türküler, halaylar, dostluk, kardeşlik, barış ve hoşgörü yakışır. Bu akşamki konserin de bu anlayışa hizmet edeceğine inanıyorum. Konserin birliğimize, beraberliğimize ve dostluğumuza vesile olmasını diliyorum” dedi.


 

     “AB Türkiye Delegasyonu” Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise Van’ın dünyadaki en güzel şehirler arasında bulunduğunu aynı zamanda dünyanın en güzel noktası olduğunu söyledi. Berger, “Burada sizlerle birlikte olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Buradaki birlikteliğimiz aynı zamanda kültür birlikteliği” diye konuştu.


 

     Büyükelçi Berger Halay Çekti


 

     Konseri dinlemeye gelenler ise böyle tarihi bir yerde birçok dilde müzik dinlemenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Konser sonrası “AB Türkiye Delegasyonu” Başkanı Büyükelçi Christian Berger, vatandaşlarla birlikte halay çekti.



     https://www.haberturk.com sitesinden alınmıştır. - 29.06.2019, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797200
Online Ziyaretçi Sayısı:24
Bugünlük Ziyaret :1220

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.