08.07.2010 / AKP'de 'Ses' Kavgası

Günay, Ertuğrul


     ‘Kimse 23:59’da gelip,
yerinizi kapatın diyemez.’

     Turizmcilerle bir toplantı düzenleyen Bakan Ertuğrul Günay, Çevre Bakanı Eroğlu’na ses denetimleriyle ilgili gönderme yaparak, “Bizim belgeli tesislerimize kimse bu dayatmayı yapamaz. Kervan yolda düzülür anlayışından vazgeçelim” dedi.

     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Hiçbir zaman bizim belgeli işletme ve turizm tesislerimize günün herhangi bir saatinde, birinin ‘Kapatın burayı’ deme yetkisi yoktur. O yetkiyi, kuralı, saati biz belirliyoruz, o denetimleri biz yapıyoruz. Ama belli bir saatten sonra çevreyi rahatsız etmemek, hatta belli bir saatin içinde bile çevreyi rahatsız etmemek gibi bir medeniyet görevi de var. Bunun herhangi bir bakanlık ya da birim tarafından bize dayatılması da gerekmez” dedi.

     Ne Yaptığımızı Bilelim

     “Türsab” üyesi seyahat acentalarının temsilcileriyle bir araya gelen Günay, son zamanlarda bazı bakanlıkların ve kamu kuruluşlarının bakanlığının alanıyla ilgili düzenleme gayreti içinde olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu, “Orada da kendileriyle tam bir anlayış içinde sorunları aşabileceğimizi düşünüyorum. Türkiye, geçen yıl 27 milyonu geride bırakan büyük bir turizm ülkesi oldu. Türkiye’nin İstanbul, Bodrum, Antalya gibi sabahlara kadar yaşayan şehirleri var. Artık Türkiye’nin bir dengeyi kurması, kuralları belirlemesi, gelişigüzel ‘kervan yolda düzülür’ anlayışından daha öte, kurallı, ne yaptığını, ne olduğunu bilen bir anlayışla yoluna devam etmesi gerekiyor.”

     Kimsenin Yetkisi Yok

     “Ülkemize gelenler de bir yandan bu gelişen, canlı ülkeyi yaşamak, eğlenmek bir yandan da dinlenmek istiyorlar. Eğlenmekle dinlenmek arasında dengeyi kurmak zorundayız. Hiçbir zaman, bizim belgeli işletme ve turizm tesislerimize günün herhangi bir saatinde birinin ‘Kapatın burayı’ deme yetkisi yoktur. O yetkiyi, kuralı, saati biz belirliyoruz, o denetimleri biz yapıyoruz. Ama belli bir saatten sonra çevreyi rahatsız etmemek, hatta belli bir saatin içinde bile çevreyi rahatsız etmemek gibi bir medeniyet görevi de var. Bunun herhangi bir bakanlık ya da birim tarafından bize dayatılması da gerekmez. Biz, dinlenmek ve eğlenmek isteyenler arasında dengeyi kuracak uygar ölçüleri benimsemiş bir meslek grubuyuz. Son zamanlarda bu gürültü yasağı, bazı yanlış anlaşılmalara yol açıyor. Yapılmak istenen, ilgili arkadaşımla da dün uzun uzun konuştum, çevreyi rahatsız etmeyecek bir eğlence düzeninin devam ettirilmesidir.”

     Bakan Günay, kimsenin bir işletmeye gecenin 23.59’unda gelip “İş yerinizi kapatın” deme hakkı olmadığını belirterek, “Ama ‘Ses yükselticinizi kapatın, ses dışarıya taşmasın, elektronik gürültü çevrede dinlenmek isteyenleri rahatsız etmesin’ sanıyorum makul bir çağrıdır. Yapılan da budur. Yapılan da yapılabilecek olan da budur. Arkadaşlarımın bunu böyle bilmesini istiyorum. Bundan fazlasını, bazı yerel yöneticiler, kendiliklerinden yapmaya kalkıyorlarsa bu herhangi bir yasal mevzuata dayanmayan bireysel uygulamadır. Bunu da elbette itiraz ve şikayet konusu yaparız” diye konuştu.

     Gazete Vatan - 08.07.2010, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794075
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :819

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.