07.09.2019 / Yeni Festival İçin Geri Sayım

Yeni Festival İçin Geri Sayım


     “Zorlu PSM”nin “melankoli ve sonbaharın hüznünden ilham alan” yeni festivali “Neue! Step” 11-29 Eylül tarihleri arasında ilk kez düzenleniyor. “Neue! Step”, neoklasik müziğin temsilcilerini bir araya getirerek minimal, ambient, deneysel, avangart türleri ile buluşturuyor.


 

     “Neue! Step”te çağdaş enstrümantal müziğin mabedi kabul edilen, Londra merkezli plak şirketi “Erased Tapes”ten üç isim yer alacak. Yetenekli besteci Nils Frahm, farklı enstrümanlarla deneysel üretimlerde bulunan multi-enstrümantalist ve şarkıcı Peter Broderick ve klasik müziği minimalizmle buluşturan şarkıcı, söz yazarı ve piyanist Douglas Dare, festivalde “Erased Tapes”i ve plak şirketinin müzikal dehasını temsil edecek.


 

     Festival programında yeni dönem klasik müzik dünyasının en önemli Bach yorumcularından İzlandalı piyanist Víkingur Ólafsson, Berlin Filarmoni’nin 12 Çellisti, “Diviner” solo albümüyle Wild Beasts’in eski solisti Hayden Thorpe, Sylvain Chauveau ve Roberto Cacciapaglia gibi müzikte yeni arayışlarda bulunan ve müziğin anlamını genişleten sanatçılar yer alıyor. Tüm sanatçılar ve program için: www.zorlupsm.com



     Cumhuriyet Gazetesi - 07.09.2019, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794389
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :924

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.