09.07.2010 / Rumlara Boyun Eğdi

Lopez, Jennifer


     Lopez, yılan hikayesine dönen KKTC konserini Rumlardan gelen yoğun baskı üzerine iptal etti
ve...

     Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez, “insan hakları ihlalleriyle ilişkilendirilmiş hiçbir devlet veya rejime bilerek destek vermeyeceğini” söyledi.

     Amerikalı ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’in KKTC’de vermesi planlanan ve adada büyük tartışma yaratan konser, Rum tarafının baskıları sonucunda iptal edildi. Lopez’in, KKTC’nin Girne bölgesinde yapılan ve “Kıbrıs Barış Harekatı”nın yıldönümü olan 24 Temmuz’da açılışı yapılacak olan “Cratos Premium Hotel”in gala gecesinde vereceği konserin iptali için ABD’deki Rum lobisi uzun süredir çaba gösteriyordu. İlk olarak Rum radyosu, Lopez’in, “Rum ve Yunalıların tepkileri üzerine kararını gözden geçirdiğini ve KKTC’ye gitme kararını iptal ettiğini açıkladığını” duyurdu. Ardından ünlü sanatçının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada “Jennifer Lopez, insan haklarını kötüye kullanmakla ilintili herhangi bir devleti, yasayı veya rejimi asla bilerek desteklemez. Lopez, Kıbrıs ile alakalı olarak yapılan tam bir incelemenin ardından, danışmanlarıyla birlikte çekilme kararı aldı. Bu bir takım kararıdır ve bölgedeki politik gerçeklere olan hassasiyetimizi yansıtmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

     Eşiyle Gidecekti

     Lopez, otelin açılışına eşi Marc Anthony ve ikiz bebeklerinin yanı sıra 80 kişilik bir ekiple gidecekti. Otelde 3 gün kalacak olan Lopez, aynı zamanda 41. yaş gününü de burada kutlayacaktı. Program, çok sayıda ülkede canlı yayınlanacaktı. İptal kararından hemen önce Rum lobisinin Lopez’e bir mektup gönderdiği ve mektupta, “Eğer orada konser verirsen bu bir siyasi mesaj olarak algılanır ve işgale destek verdiğin düşünülür” dediği ortaya çıktı. Mektupta da Lopez’e Amerikan Kongresi’nde Kıbrıs’ta işgal olduğunu açıkça iddia eden milletvekillerinin isimleri verildi. Mektupta Amerikan basınında yer alan “Türk işgali kültürel mirası yok ediyor” başlıklı haberlerden alıntılar da yapıldı.

     ‘Rum Engeline Takıldık’

     “Boz Grup” tarafından inşa edilen Girne’deki “Cratos Premium Hotel”in Genel Müdürü Özer Diler, “Vatan”a yaptığı açıklamada “Konser maalesef gerçekleşmeyecek. Rum engeline takıldık” dedi. Boz Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Bozoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada, Lopez ile kontratlarının devam ettiğini belirterek, “Bir sıkıntı gözükmüyor, inşallah kendisini misafir edeceğiz” demişti.

     ‘Jennifer, Kıbrıs Sorunu Hakkında Ne Biliyor Acaba’

     Lopez’in iptal kararı internette de büyük gürültü kopardı. Lopez’in internet sitesindeki konuşma bölümlerinde hararetli tartışmalar yaşandı:

     * Jennifer, neden Kıbrıs’a gitme fikrinden vazgeçtin? Maddi bir değişiklik mi oldu yoksa oradaki seyircinin sana şarkı söyleme izni vermeyeceğini mi düşünüyorsun? (pan22)

     * Jennifer, Kuzey Kıbrıs’a gel ve barış şarkıları söyle ya da orada kal ve Yunan siyasetini destekle. (susak)

     * 1453’ü unutmayın. Bir gün Yunanistan ve Kıbrıs yok olacak. Umarım bir gün ekonomik kriz nedeniyle ülkenizi satarsınız. Tüm dünya neyin doğru olduğunu biliyor. (kiprisli83)

     * Lopez yanlış kararı verdin. 12 milyon Yunan şimdi çok mut lu ama 100 milyon Türk mutsuz. (panas)

     * Konseri iptal ettirdiğin için çok çok teşekkür ederim. (Nikkon)

     * Türklerin katlettiği topraklarda olmayı istemezdin. Uygar dünya bir zafer daha kazandı. (Griego)

     * Jennifer olayın sadece tek tarafını dinlediğin için çok şaşkınım. Rum propogandasının destekçisi olduğun için çok teşekkür ederim! (real_Trnc)

     * J-Lo, Kıbrıs sorunu hakkında ne biliyor acaba? (Turk)

     Gazete Vatan - 09.07.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770059
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :995

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.