20.05.2009 / Bu da İslami Popstar!


     Kadın yarışmacı yok, şarkılar dini içerikli...

     Mısır'dan uydu aracılığı ile yayın yapan "4shbab" kanalı popstar yarışmasının benzeri "İslami Popstar"ı düzenleyince ilgi çekti. Gençlerin salonda harem-selamlık ayrı bölümlerde oturduğu programda, dini mesajlar içeren parçalar seslendiriliyor.

     Geçen şubat ayında kurulan ve tüm Arap dünyasına yayın yapan "popstar" yarışmasının islami versiyonu ekranlara geldi. Müslümanların da modern ve dışa dönük olduğunu kanıtlamak amacıyla "4shbab" kanalını kuran Ahmed Ebu Heiba, müziğin evrensel dilini kullanarak İslam'ın neye benzediğini dünyaya göstermeye çalıştıklarını bildirirken kanal, Arap dünyasının ilk islami pop müzik ve gençlik kanalı olarak nitelendirildi.

     Hiçbir kadın sanatçının ekranda boy göstermediği kanalda gün içinde Amerikalı ve İngiliz Müslüman grupların rock ve hip-hop tarzı videoları dönüyor. Arap şarkıcıların ise genelde daha romantik bir tarzda pop müzik yapması dikkati çekiyor. Heiba, gençlere yıllarca sadece islami kültürün aşılandığının, fakat bu çocukların Batı medyasının programları ile karşı karşıya kaldıkları anda kültürel bir bölünme yaşadıklarını anlatırken kültürler arasında bir denge kurmak istediklerini söyledi.

     Sahnede ışıklar, alev topları ve dumanların ardından, orkestradaki müzik aletlerinin eşliğinde dini eserler seslendirilirken kısa sürede bu kanalın yüksek izlenme payı elde ettiği bildirildi.

     Vatan Gazetesi - 20.05.2009, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772294
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1088

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.