05.10.2019 / Altın Portakal Adayları Belirlendi

Antalya Film Yarışması


     Antalya’da 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek “56. Antalya Altın Portakal Film Festivali”nin iki yıl aradan sonra geri dönen “Ulusal Yarışmaları”nda uzun metraj kategorisinde yarışacak filmler açıklandı.


 

     50 filmin başvuru yaptığı ve yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun ile sinema yazarları Sevin Okyay ile Mehmet Açar’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu 10 film seçildi.


 

     “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”nda bu yıl Ali Aydın’ın “Kronoloji”, Ali Özel’in “Bozkır”, Faysal Soysal’ın “Ceviz Ağacı”, Kıvanç Sezer’in “Küçük Şeyler”, Leyla Yılmaz’ın “Bilmemek”, Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in “Omar ve Biz”, Onur Ünlü’nün “Topal Şükran’ın Maceraları”, Orçun Behram’ın “Bina”, Özkan Yılmaz’ın “Soluk” ve Ümit Ünal’ın “Aşk, Büyü, vs.” adlı filmleri yarışacak.


 

     Antalya’da Dünya Prömiyerleri


 

     “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”ndaki filmlerden 8’i (“Aşk, Büyü, vs.”, “Bilmemek”, “Bina”, Bozkır”, “Ceviz Ağacı”, “Omar ve Biz”, “Soluk”, “Topal Şükran’ın Maceraları”) Türkiye’de ilk kez seyirci önüne çıkarken, 6 filmin de dünya prömiyeri “56. Antalya Altın Portakal Film Festivali”nde yapılacak.


 

     Jüri Başkanı Zeki Demirkubuz


 

     “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması” jürisinin başkanlığını yönetmen Zeki Demirkubuz yaparken, görüntü yönetmeni Emre Erkmen, yazar ve senarist Latife Tekin, oyuncu ve senarist Mert Fırat ile oyuncu ve yapımcı Şebnem Bozoklu jüri üyeliği görevlerini üstlenecek.


 

     Ulusal Yarışmalar Geri Dönüyor


 

     İki yıl önce kaldırılan ve bu yıl yeniden Antalya’ya geri dönen “Ulusal Yarışmalar”a 400’e yakın film başvuru yaptı. Festivalin kazananları ise 1 Kasım’da festivalin “Kapanış ve Ödül Töreni”nde belli olacak.


 

     “Antalya Büyükşehir Belediyesi” Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenen festivalin idari direktörlüğünü Cansel Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, “Antalya Film Forum”un yöneticiliğini ,se Olena Yershova Yıldız yürütecek.



     Aydınlık Gazetesi - 05.10.2019, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797369
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1229

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.