12.11.2019 / Arp Divası Necipoğlu Festivalle Anılacak

Necipoğlu, Ceren


     Rio de Janeiro’da verdiği konserden dönerken, 1 Haziran 2009’da uçağının “Atlas Okyanusu”na düşmesi sonucu yaşamını yitiren, dünyaca ünlü arp sanatçımız Ceren Necipoğlu’nun anısına “Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali” düzenlenecek.


 

     “Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” öğretim görevlisi ve “Arp Sanat Dalı” Başkanı, dünyaca ünlü arp sanatçısı ve pedagog Ceren Necipoğlu, Rio de Janerio’da verdiği konserden dönerken, 1 Haziran 2009’da uçağının “Atlas Okyanusu”na düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Necipoğlu’nun anısına, bu yıl ilk kez düzenlenen “Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali”, sanatçının ablası Ayşe İmre Tüylü’nün önderliğinde, “Sanat ve müzik aşkı, gençlerle yol bulsun!” sloganıyla 15-19 Ocak tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.


 

     Genç Nesillere İmkan Vermeyi Amaçlıyor


 

     “Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali”, sanatçının “paylaşarak öğrenme” felsefesini yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Festivalin programında, tüm dünyadan sanatçıların katılabileceği solo arp ve oda müziği yarışmaları, konserler ve ustalık sınıfları yer alıyor. Festival, yarışma jürilerini oluşturan dünyaca ünlü sanatçıların vereceği konserler ve ustalık sınıflarıyla farklı ülkelerden müzisyen ve sanatseverleri İstanbul’da bir araya getirmeyi hedefliyor. Festival komitesi başkanı Ayşe İmre Tüylü ayrıca, gelecek yıllarda festivalin devamlılığını sağlayarak İstanbul’un kültür sanat hayatına katkıda bulunmayı ve maddi gücü yeterli olmayan genç nesillerin sanatsal eğitimine imkan vermeyi de amaçladıklarını ifade ediyor.


 

     Festivalin sanat yönetmenliğini, uluslararası arp sanatçısı ve ABD “Indiana Üniversitesi Arp Bölümü” Eş Başkanı Florence Sitruk üstleniyor. Festivalin düzenleme komitesi, piyano sanatçısı, “Anadolu Üniversitesi Piyano Ana Sanat Dalı” Başkanı Doç. Lilian Tonella Tüzün, arp sanatçısı, “Anadolu Üniversitesi Arp Sanat Dalı” Öğretim Elemanı Gözde Ece Yavaş ve Necipoğlu’nun ablası A. İmre Tüylü’den oluşuyor. Festival kapsamında “Pera Müzesi”nde, “Young Hope” (12-16 yaş) ve “Young Artist” (17-21 yaş) olmak üzere iki kategoride yapılacak “Solo Arp Yarışmaları” için başvurular 15 Aralık 2019 tarihine kadar devam ediyor. Arp bulunma zorunluluğu olmayan “Oda Müziği Yarışmaları”nın son başvuru tarihi ise 1 Aralık 2019. 30 yaş altı katılımcılara açık olan yarışmalar, “Özel Alman Lisesi”nde yapılacak. Yarışma başvurularıyla ilgili detaylı bilgilere cnharpfestival.com adresinden ulaşılabilir. “Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali”nin programının tamamı ise ilerleyen günlerde açıklanacak.



     Aydınlık Gazetesi - 12.11.2019, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796286
Online Ziyaretçi Sayısı:20
Bugünlük Ziyaret :1180

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.