12.07.2010 / Sessizlik Batırır

Sessizlik Batırır


     Eğlence
ve turizm sektörünün önde gelen isimleri 23.59 yasağını “Vatan”a değerlendirdi.

     Turisti ve İstanbul’un yakaladığı ivmeyi kaçırabiliriz. 2 milyar dolarlık ekonomik kayıp yaşanır. İki bakanın yetki tartışmasında arada işletmeciler kaldı.”

     İstanbul Boğazı ve Güney’deki turizm ruhsatlı açık eğlence mekanlarında saat 23.59’dan itibaren uygulanacak ses yasağı tartışması büyüyor. Sektörde ciddi bir daralmanın yaşanacağını söyleyen turizmci ve işletmeciler ise endişeli.

     İstanbul’a Turisti Kaçırabiliriz

     “Turyid” (Turizm, Restoran, Kulüp Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) Başkanı Barış Tansever: “Eğlence sektörü yaklaşık 10 milyar dolarlık bir endüstri. Çevre Bakanı’nın sözleriyle yönetmelikte yazanlar örtüşmüyor. Turyid olarak haklarımızı korumak için Bakan Günay’ın da dediği gibi bu yönetmeliğe karşı dava açacağız. İki bakanın yetki tartışmasında biz işletmeciler arada kaldık. Sektör ve yan kollarında 1 milyon 100 bin kişi ekmek yiyor. Bu insanların işi tehdit altında. 2 milyar dolar civarında ekonomik kayıp olur. Turisti ve İstanbul’un yakaladığı ivmeyi kaçırabiliriz.”

     Kapatmak Ters Bir Yaptırım

     Emre Ergani (Sortie’nin İşletmecisi): “Biz ve çevremizdeki bütün mekanlar gerekli tedbirleri aldı. Özel ses sistemleri, sesin dışarıya çıkmasını engelleyen perdeler kullanıyoruz. Sezon başından beri müziği yükseltmedik. Şikayet olmadığında müziğin kapatılması ters bir yaptırım. İnsanların dinlenmek kadar eğlenmeye de ihtiyaçları var. Ürünümüzü satamazsak personel azaltmak zorunda kalabiliriz. Eğlence gece belli bir saatte bitiyorsa insanlar dışarı çıkmamayı tercih eder. Mekanlara gelenler açısından ciddi bir düşüş yaşanır.”

     İnsanlar Müziksiz Nasıl Eğlenir

     Mehmet Koçarslan (Reina’nın Sahibi): “Önemli olan çevreyi rahatsız etmeden ve ruhsatı veren Turizm Bakanlığı’nın belirlediği saatleri ihlal etmeden çalışmaktır. Biz 100 bin Euro’ya sesi engelleyen perde ve 1 milyon Euro’luk ses sistemi kurduk. Sistem sesi tutucu, önleyici ve Bakan Eroğlu’nun bahsettiği gibi sesin rüzgarla taşınıp denize çarparak yayılmasını engelleyen teknolojik bir harika. Bu sistemde bırakın sesi dışarı vermeyi, 2 metre ilerdeki insanlar rahat rahat sohbet edebiliyor. İnsanlar müziksiz nasıl eğlenecek?”

     Gazete Vatan - 12.07.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771336
Online Ziyaretçi Sayısı:42
Bugünlük Ziyaret :1055

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.