06.12.2019 / Ünlü Müzisyenden Yunanistan’a Eşek Çağrısı: Bu Zalimliğe Son Verin!

Müzisyenden Yunanistan'a Eşek Çağrısı


     İstanbul’da özellikle de “Adalar”da yoğun olarak kullanılan faytonlar ülkemizde sık sık tartışma konusu olurken, benzer bir durum komşu Yunanistan’da da yaşanıyor. Dünyaca ünlü Yunan asıllı müzisyen Tommy Lee, Santorini’de eşeklerin kullanılmasına son verilmesi çağrısı yaptı.


 

     Dünyaca ünlü “Mötley Crüe Grubu”nun davulcusu Tommy Lee, Yunanistan’ın “Tarımsal Kalkınma ve Gıda” Bakanı Makis Voridis’e bir mektup yazdı. 57 yaşındaki Yunan asıllı ABD’li müzisyen, Yunanistan’ın turizm cenneti adası Santorini’de eşeklerin kullanılmasından şikayet etti.


 

     “Ekathimerini Gazetesi” söz konusu mektubu yayınlarken, Lee, Voridis’e hitaben şu ifadeleri kullandı:


 

     “Atina’da doğmuş olmaktan gurur duyuyorum. Ne zaman turneye çıksak Yunan kimliğimi gururla dile getiriyorum. Ancak Yunanistan’ın itibarını zedeleyen bir sorun var ve sizin bunu çözebileceğinize inanıyorum. Bu yaz bir yat gezisi için Santorini’yi ziyaret ettim. İki gün boyunca demirledik ve ben eşeklere binmeyi reddettim. Eşekler, turistleri adanın sarp tepelerine çıkarmak için istismar ediliyor.”


 

     “Çağ Dışı Zalimlik”


 

     “Bu zalimliği durduracak güce sahipsiniz” diyen Lee’nin mektubu şu sözlerle son buluyor: “Santorini’yi hem turistler hem de hayvanlar için konuksever yapın. Bu çağ dışı ‘hayvan taksi’ zalimliğine bir an önce son verin.”


 

     “Ekathimerini”, eşek kullanımının yanı sıra, söz konusu rota için teleferik ve otobüs imkanı da bulunduğunu vurguladı.



     Sözcü Gazetesi - 06.12.2019, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796728
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1199

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.