10.12.2019 / ‘Görülmüştür’ Filmine Atina’dan Ödül

'Görülmüştür' Filmi


     Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen “32. Avrupa Sinema Panoraması Festivali”nde Serhat Karaaslan’ın yönettiği, başrolünde Berkay Ateş ve Saadet Işıl Aksoy’un olduğu “Görülmüştür” filmi, iki ayrı jüri tarafından ödüle değer görüldü.


 

     Ödüllerden biri, festivalin tek uluslararası jürisinin verdiği “FIPRESCI Ödülü”, diğeri Yunan sinema profesyonellerinin verdiği “Panorama Ödülü” oldu. Film daha önce de, Çek Cumhuriyeti’nde “Karlovy Vary Festivali”nde “Feodora Ödülü”nü, İstanbul’da “En İyi Senaryo” (Serhat Karaaslan) ve “Kurgu” (Ali Ağa) ödüllerini, Adana’da ise “En İyi Kurgu”, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” (Füsun Demirel) ödüllerini kazanmıştı. Filmde, Zakir, cezaevinde mektup okuma komisyonunda görevli bir infaz memurudur.


 

     Hayatını cezaevinde mahkumlara gelen mektupları okumak ve sansürlemekle geçirmektedir. Her gelen ve giden mektup önce onun kontrolünden geçer. Mektuplarda yazılanlar cezaevi protokolüne göre bir sorun teşkil etmediği takdirde sahibine ulaşabilir. Mektuplardan birinden çıkan bir fotoğraf Zakir’in dikkatini çeker. Fotoğraf, Selma adındaki genç ve güzel bir kadına aittir.


 

     Genç adam çok etkilendiği bu fotoğrafı çalmaya karar verir. Ancak bir süre sonra olay basit bir hırsızlık olarak kalmaz. Selma zamanla Zakir için bir takıntı haline gelmeye başlar. Geçen hafta sona eren “30. Singapur Uluslararası Film Festivali Ana Yarışması”nda da “Jüri Özel Ödülü”ne değer görülen “Görülmüştür”, 6-13 Aralık arasında Hindistan’ta düzenlenecek olan “24. Kerala Uluslararası Film Festivali”nin açılış filmi olacak.



     Cumhuriyet Gazetesi - 10.12.2019, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797038
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1215

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.