05.12.2019 / Saksofonu ile Doğu ve Batıyı Birleştirdi

Şallıel, Anıl


     Türkiye’de yeni nesil cazın üretken temsilcilerinden saksofoncu Anıl Şallıel’in ilk solo albümü “166 Days” piyasaya çıktı.


 

     Daha önce Önder Focan ve kardeşi Batuhan Şallıel ile çalışmaları olan Şallıel, her biri kendi alanının önde gelen müzisyenlerinden olan dostlarıyla bu kez kendi bestelerini seslendiriyor.


 

     Şallıel’in besteci yönünü de sergilediği ilk solo albümde piyano ve tuşlu çalgılarda Tolga Erzurumlu, bas gitarda Cahit Kutrafalı ve davulda Ekin Cengizkan yer alıyor. Albümde Hüsnü Şenlendirici, Önder Focan, Deniz Taşar, Cenk Erdoğan, Mustafa İpekçioğlu, Memduh Akatay, Batu Şallıel, Hasan Gözetlik ve Furkan Bilgi de konuk olarak yer alıyor.


 

     Cazdan ibaret olmayan albümde bu topraklarda yaşıyor olmanın getirdiği müzikal zenginliğin yansımaları var. Kimi zaman klarinet, kemençe, bağlama gibi doğulu bir enstrümanın dilinde, kimi zaman perdesiz gitarın tellerinde, kimi zamansa saksofon ve trompetin alaturka üflenişinde… “166 Days” kendi topraklarından beslenmiş ama güncel cazla bağını koruyan bir albüm.



     Aydınlık Gazetesi - 05.12.2019, Perşembe (Buğra Kihtir)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771279
Online Ziyaretçi Sayısı:45
Bugünlük Ziyaret :1052

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.