14.12.2019 / Türk Filmlerine İran Belgesel Festivali’nde Yoğun İlgi

Cinema Vérité


     “13. İran Uluslararası Belgesel Film Festivali Cinema Vérité” sürerken festivalin daimi katılımcıları arasında yer alan Türk filmleri de dikkat çekiyor. Bu yıl festivale Türkiye’den gönderilen 30’dan fazla film arasında iki film dünya çapında izleyicinin beğenisine sunuldu.


 

     Nuran Özkan ve Erdal Hoş tarafından yönetilen “Geri Dönene Kadar Benim Ülkem” ve Osman Çakır tarafından yönetilen “Acil Çırak Aranıyor” adlı belgesel filmler başarılı gösterimleriyle festivalde ilgi topladı.


 

     Özellikle İranlı seyircilerin beğenisini çeken Türk filmlerinin İran uydu kanallarıyla izlendiği ifade edildi. Çakır’ın yönettiği “Acil Çırak Aranıyor” usta kalfa geleneğinin devam ettiği ve özellikle oto sanayisini kapsayan alanlarda Türk çocukların erken yaşlarda iş hayatına katılmalarını konu alıyor. Sektördeki uzmanların ağzından konuya değinen belgeselde Çakır, bu konuya ışık tutmaya çalışırken izleyiciyi de sorunla mücadele yolları hakkında bilgilendiriyor.


 

     FIFA Üyesi Filistin Hakkında


 

     “Dönene Kadar Benim Ülkem” adlı çalışmada ise 1998’den beri “Uluslararası Futbol Federasyonu” üyesi olan Filistin, “FIFA” üyeliğini sorguluyor. “Filistin Milli Takımı” ilk resmi maçlarını 2012 yılında sadece kendi topraklarında oynayabilmişlerdi. Özkan ve Hoş, futbol üzerinden göçmen sorununa değindikleri filmleriyle beğeni topluyor.


 

     “İran 13. Uluslararası Belgesel Film Festivali Cinema Vérité” 9-16 Aralık tarihlerinde başkent Tahran’da devam ediyor. Ulusal ve uluslararası arenada filmler birinciliğe yarışıyor.



     Aydınlık Gazetesi - 14.12.2019, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795923
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1160

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.