27.12.2019 / Besteci ve Müzikolog Yalçın Tura’ya ‘Emek Onur Ödülü’

Tura, Yalçın


     Trabzon’da 27 yıl önce sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan “Mavi Nota Müzik Ödülleri” kapsamında “Emek Onur Ödülü”ne bu sene besteci, müzikolog ve akademisyen Prof. Dr. Yalçın Tura layık görüldü.


 

     “Mavi Nota Müzik Ödülleri” Koordinatörü Müfit Semih Baylan, yaptığı yazılı açıklamada, “Mavi Nota Müzik ve Sanat Dergisi” kuruluşu “Mavi Nota e-Müzik Gazetesi” tarafından bu yıl ödüllerin 27’ncisinin organize edildiğini belirtti.


 

     Kültür ve sanat alanının önemli dalı müziğin Türkiye’deki konumu ve gidişini nesnel biçimde ortaya koymayı ve bu konudaki gerçekleri belgelemeyi amaçladıklarını vurgulayan Baylan, şunları kaydetti:


 

     “Müziğe emeği geçenlerin, sanatçıların emeğini öne çıkarmak ve değerlendirmek hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Organizasyonun ‘Seçiciler Kurulu’, değerlendirmelerini ödül şartnamesinde belirtilen kriterler çerçevesinde yaptı. Kurul ‘Emek Onur Ödülü’nün besteci, müzikolog ve müzik teorisyeni, akademisyen Prof. Dr. Yalçın Tura’ya verilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı. Değerli hocamızı tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyoruz.”



     Hürriyet Gazetesi - 27.12.2019, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795824
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1153

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.