20.05.2019 / ‘Kemal’, Gözyaşları İçinde İzlendi

Kemal Belgeseli


     Sanatçı Pınar Ayhan, Samsun’dan başlattığı “100. Yıl Turnesi”nin İstanbul durağında coşkulu bir izleyiciyle buluştu.


 

     “Uniq Hall”deki gösterinin ardından salonu tıklım tıklım dolduran ve sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışlayan izleyiciye teşekkür eden Ayhan, “Biz bugün 100. yılı kutluyoruz. Dilerim bizden sonrakiler 300, 500 hatta binlerce yılını kutlayacaklar bu büyük yolculuğun” dedi.


 

     “Tarih çok şey anlatır ama saklar da” diyerek yola çıkan Pınar Ayhan “19 Mayıs Özel Turnesi”ne İzmir ve Denizli ile devam edecek.


 

     Gençlerin Atatürk’e Mektupları Sergisi


 

     Ayhan, 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında “100 Gençten Atatürk’e Mektuplar” isimli bir başka projeye de imza attı. Kitaplaştırılacak olan mektupların bir kısmı İstanbul’daki gösteri öncesinde fuayede sergilendi. Sergi izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.


 

     “Kemal” isimli oyunun fikir ve proje tasarımı Pınar Ayhan’a ait. Oyunun dönem araştırma ve metin yazarlığını Banu Mertyürek Güler ve Pınar Ayhan yapıyor. Yönetici yapımcılığını Sühan Ayhan’ın üstlendiği müzikal belgeselin, proje koordinatörü Ayşe Karakoç, sahne rejisi Özgür Billur, ışık tasarımı Mustafa Bal tarafından gerçekleştiriliyor. Sahnede sanatçıya eşlik eden orkestra ise Aslı Gültekin (çello), Özge Erdem (keman), Mustafa Cihan Aslan (klarnet), Erdinç Aktuğ (perküsyon), Evren Kalaycıoğlu (piyano) ve Ulaş Koray Gökben (bağlama) gibi deneyimli müzisyenlerden oluşuyor.


 

     İzleyiciler Pınar Ayhan’ın sahneye koyduğu “Orada Duruverseydi Zaman” ve “Kemal” isimli iki gösteriye ilişkin takvim ve detaylı bilgiye www.pinarayhanofficial.com adresinden ulaşabilirler.



     Aydınlık Gazetesi - 20.05.2019, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798296
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :1250

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.