17.01.2020 / Beyaz Perdede Bu Hafta


     Karakomik Filmler 2


Karakomik Filmler 2

 

     Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı “iki film birden” konseptli “Karakomik Filmler” projesinin, “Deli” ve “Emanet” adlı iki orta metraj yapımdan oluşan ikinci halkası izleyici ile buluşacak. “Deli”, en büyük hayali sevdiği kızın karşısında oturmak olan bir taksicinin, gece mesaisinde başına gelen olayları konu ederken “Emanet”, yetenek yarışmalarına katılıp bu sayede şöhret olmanın hayalini kuran bir dansçının hikayesini konu ediniyor.


 

     Peri: Ağzı Olmayan Kız


Peri Ağzı Olmayan Kız

 

     “Baskın” ve “Ev Kadını” filmleriyle tanınan Can Evrenol’un yönettiği “Peri”, “Santral”de yaşanan büyük patlama sonucunda insanların belli uzuvlarında eksiklerle doğduğu bir dünyada, hayatta kalma mücadelesi veren ağzı olmayan kız “Peri”nin hikayesini konu ediniyor. Fantastik macera türündeki film için Denizhan Akbaba, Elif Sevinç, Özgür Civelek, Kaan Alpdayı, Sermet Yeşil ve Mehmet Yılmaz Ak gibi isimler kamera karşısına geçti.


 

     Saklı Gerçekler


Saklı Gerçekler

 

     Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clementine Grenier ve Ludivine Sagnier’in rol aldığı “Saklı Gerçekler”i, Hirokazu Kore-eda yönetti. Dram türündeki Fransız yapımı film genç bir kız ile oyuncu annesi arasındaki birliktelikten yola çıkarak anne-kız ilişkilerini odağına alıyor.


 

     Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı


Türkler Geliyor

 

     Yönetmen koltuğuna Kamil Aydın’ın oturduğu film, İstanbul’u fethinin ardından yönünü Roma’ya çeviren Fatih Sultan Mehmet’in akıncılarının, Balkan coğrafyasında Sırp Kralı Lazar’a karşı verdikleri zorlu mücadeleyi ve cihan devletinin köklerinin bu coğrafyada yeşermesini konu alıyor. Aksiyon ağırlıklı tarihi dönem filminin başrollerinde Emre Kıvılcım, Levent Özdilek, Ece Çeşmioğlu, Serdar Gökhan, Ebru Özkan, Seray Kaya, Eren Vurdem, Ogün Kaptanoğlu, Selda Alkor ve Cemal Hünal yer alıyor.



     Aydınlık Gazetesi - 17.01.2020, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797761
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :1239

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.