09.02.2020 / Leyla Gencer’in Belgeseli Samsun’da

Gencer, Leyla


     20. yüzyılın en önemli opera sanatçılarından Leyla Gencer’in hayatı, 11 Şubat Salı günü saat 20.00’de “Leyla Gencer Belgesel Gösterimi” ile “Samsun Devlet Opera ve Balesi Aydın Gün Sahnesi”nde.


 

     Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en yetenekli sanatçılardan biri olan Leyla Gencer’in anısına hazırlanan “Leyla Gencer: La Diva Turca” belgeseli, “İstanbul Kültür Sanat Vakfı”nın (İKSV) katkılarıyla gösterimi yapacak. “Leyla Gencer: La Diva Turca” belgeselinin yönetmeni Selçuk Metin, metin yazarı ve senaristi gazetemiz yazarı Zeynep Oral, görüntü yönetmeni Gökhan Turnalı.


 

     Ünlü oyuncu Halit Ergenç’in sesiyle izleyenlerle buluşan belgeselde, Leyla Gencer’in hayatına bire bir dokunmuş isimler kendi gözlerinden unutulmaz sanatçıyı anlatıyor. Belgesel öncesi Leyla Gencer’in repertuvarından seçilen eserlerden oluşan mini bir konserin seslendirileceği etkinlikte “Samsun Devlet Opera ve Balesi” solist sanatçısı soprano Mine Kurtoğlu’na “Samsun Devlet Opera ve Balesi” sanatçısı piyanist Nona Tsutskrizidze eşlik edecek. Gösterim sonrası belgeselin yönetmeni Selçuk Metin sanatseverler ile söyleşi yapacak.



     Cumhuriyet Gazetesi - 09.02.2020, Pazar (Cemil Ciğerim)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794068
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :816

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.