07.02.2020 / Beyazperdede Bu Hafta


     Annelerimiz


Nuestra Madres

 

     Belçika’nın “Oscar” adayı seçilen ve esas ismi “Nuestras Madres” olan yapım, Guatemala’da 200 binden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan iç savaşın acılarını sinemaya aktarıyor.


 

     Askeri darbe sırasında babasının kayboluşundan esinlenen yönetmen Cesar Diaz, 2018’de darbecilerin yargılanmasıyla başlayan filminde, kendi aile geçmişini araştıran bir antropoloğun hikayesini anlatıyor.


 

     Prömiyerini yaptığı “Cannes Film Festivali”nde iki ödüle birden layık görülen yapımda Armando Espitia, Emma Dib, Aurelia Caal, Julio Sarrano Echeverria ve Victor Moreira rol alıyor.


 

     Karanlık Sular


Karanlık Sular

 

     ABD’li roman yazarı Nathaniel Rich’in 2016’da “New York Times”da kaleme aldığı “The Lawyer Who Became Dupont’s Worst Nightmare” adlı makalesinden uyarlanan filmin başrollerinde Mark Ruffalo ve Anne Hathaway yer alıyor.


 

     Biyografi türündeki yapım, dünyanın en büyük şirketlerinden biri ile ilgili karanlık bir sırrı açığa çıkartan bir avukatın hikayesini konu ediniyor.


 

     Şeker Çocuk


Şeker Çocuk

 

     ABD’li oyuncu Shia LaBeouf’un kendi hayatından esinlenerek kaleme aldığı “Şeker Çocuk” ünlü aktörün çocukluk ve gençlik yıllarında babasıyla ilişkilerini, onun getirdiği psikolojik durumları ele alıyor. Alma Har’el’in yönetmen koltuğuna oturduğu filmde, LaBeouf’un yanı sıra Lucas Hedges, Noah Jupe, Natasha Lyonne, Maika Monroe ve şarkı sözü yazarı Fka Twigs ile komedyen Byron Bowers rol alıyor.


 

     Peri


Peri

 

     “Baskın” ve “Ev Kadını” filmleriyle tanınan Can Evrenol’un yönettiği ve senaryosunu Kutay Ucun’la kaleme aldığı film, bir santralde yaşanan büyük patlama sonucu insanların belli uzuvlarında eksiklerle doğduğu post-apokaliptik dünyada, hayatta kalma mücadelesi veren Peri’nin hikayesine odaklanıyor. Macera ve fantastik türündeki filmin oyuncu kadrosunda Denizhan Akbaba, Elif Sevinç, Özgür Civelek, Mehmet Yılmaz Ak, Kaan Alpdayı ve Sermet Yeşil yer alıyor.



     Aydınlık Gazetesi - 07.02.2020, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795586
Online Ziyaretçi Sayısı:26
Bugünlük Ziyaret :1132

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.