17.07.2010 / Türklere Hakaret Yağdırdı

Alice in Chains

     İstanbul’da konser veren “Alice in Chains Grubu”, Türkiye hakkında öyle şeyler yazdı ki...

     “Sonisphere Festivali” kapsamında 25 Haziran’da İstanbul “İnönü Stadyumu”nda sahneye çıkan dünyaca ünlü Amerikalı rock grubu “Alice in Chains”, konserin ardından “Türkiye deneyimlerini” grubun resmi internet sitesi üzerinden yazdılar.

     Yazıda Türklere hakaret yağdıran grup üyeleri, Türklerin kötü koktuklarından, İstanbul’un terör merkezi olduğuna kadar hakaret içeren bir çok ifade yer alıyor.

     Grubun internet sitesindeki blogda, “İstanbul daha önce gittiğim hiçbir şehre benzemiyor. Dünyanın en büyük dördüncü şehri, yani devasa ve kültürel olarak Amerika’dan çok farklı. Bu kültürel farklardan biri de deodorant.” ifadesi kullanılırken, yazı şöyle devam ediyor:

     “Otelde üç kez boş asansöre bindim ve üç seferde de lobiye olan sadece yedi katlık yolculukta kusuyordum. Benden önce asansörü kimin kullandığını bilmiyorum ama kişisel koku bombası bırakmıştı. Eğer böylesine kokuyorsanız bir kalıp sabun size yardımcı olabilir.”

     “Türkiye ilginç bir ülke ama ne yazık ki, program ve havadan dolayı dışarı çıkıp gezemedim.”

     “Otelden çıkmama sebeplerimizden biri de güvenlikti. İstanbul’a gelişimizden önce gerçekleşen bir bomba eylemi vardı ve konserin de teröristlerin hedefi olabileceği konuşuluyordu.”

     “Otelin girişinde metal dedektörler vardı. Eğer teröristler dürüst ve kurallara uyan adamlar olsalardı, kesin yakalanırlardı. Ama dedektörlerden geçip, alarmı kapayarak yollarına devam da edebilirlerdi, tıpkı lobide gördüğüm adam gibi. Kendimi güvende hissetmedim. İstanbul’daki konserde şartlar çok da iyi değildi.”

     “En azından bir bomba imha ekibi, bir çift eğitimli köpek ve bir ton güvenlik personeli vardı. Önemli bir iş yapıyorlardı ama kulise gelen başıboş insanları engellemekte çok ağırdılar. Daha önce kuliste hiç bu kadar çok insan görmemiştim. Ve birçoğunun kimliği yoktu ve birçoğu da yolumu kapatmaktan başka bir şey yapmıyordu.”

     “Tekrarlayacak olursam, kendimi hiç güvende hissetmedim. İşin iyi tarafı bomba patlayacak olursa en azından benimle bomba arasında 30 kişilik bir sığınak olacaktı.”

     Gazete Vatan – 17.07.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772421
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :1091

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.