10.03.2020 / ‘Sürtük’e Suç Duyurusu

Sürtük'e Suç Duyurusu


     Onur Dinç isimli rapçinin, 8 Mart’ta yayınladığı “Sürtüğe Bak” adlı şarkısı hakkında, “Vatan Partisi Öncü Kadın” suç duyurusunda bulundu. Şarkıda kadınları aşağılayan ve hakaret eden sözler yer alıyor. Rapçiye sosyal medyada da tepki yağdı.


 

     “Vatan Partisi Öncü Kadın”, “Khontkar” takma adlı rapçinin “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nde yayınladığı, “Sürtüğe Bak” isimli şarkıyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Şarkının kaldırılması için sosyal medyada kampanya başlatıldı.


 

     Vatan Partisi Öncü Kadın” Genel Başkanı Meltem Ayvalı tarafından “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı”na verilen suç duyurusu dilekçesinde; kadınları aşağıladığı, cinsel obje olarak gösterdiği belirtilen şarkı nedeniyle Khontkar takma adlı rapçi Onur Dinç hakkında dava açılması ve şarkı yayının engellenmesi istendi. “Müstehcenlik”, “hakaret ve sövme”, “halkın bir kısmını aşağılayacak ve insan onurunu zedeleyecek şekilde tahkir etme” kapsamında yapılan suç duyurusunda şarkıda söylenen sözlerin sadece ahlaka aykırılık teşkil etmediği, kadın onur ve iffetini de aşağıladığı kaydedildi.


 

     “Şarkıcı Özür Dilemeli”


 

     Ankara Adliyesi” önünde açıklama yapan “Vatan Partisi Öncü Kadın” Genel Başkanı Meltem Ayvalı, şöyle konuştu: “Şarkı, kadınları aşağılayan, cinsel obje olarak gösteren, kadına şiddete zemin hazırlayan sözler içeriyor. Bu gerekçelerle suç duyurusunda bulunuyoruz. Kadını aşağılayan her girişimin karşısındayız. Türk yargısına güveniyoruz. Sosyal medyada bu şarkı binlerce tepki aldı. Sanat adı altında bu yozlaşmış kültüre tahammül etmek zorunda değiliz. Bütün vatandaşlarımızı bu şarkıyı şikayet etmeye, şarkıcıyı da kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz.”


 

     Söz konusu şarkıya ilk tepkiyi “Türkiye Gençlik Birliği” ve “Türkiye Liseliler Birliği” göstermişti.



     Aydınlık Gazetesi - 10.03.2020, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795828
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1153

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.