12.07.2010 / Nereye Gitmeli?


     Mucitlere Gülmek Yasak

     Amerika’nın tüm “Zihni Sinir” projeleri bu hafta sonunda Oregon’da düzenlenecek “Da Vinci Günleri”nde gözler önüne serilecek. Sanat, bilim, teknoloji ve espri yeteneğini buluşturan üç günlük festival sırasında Corvallis şehri gerçek bir şölen yerine dönüşüyor. Kinetik Heykel Yarışı, insan enerjisiyle çalışan araç rallisi gibi büyük şovların yanı sıra kentin sokaklarında üç gün boyunca genç gruplar konserler veriyor. Genç sinamacıları teşvik edecek gösterimler düzenleniyor. Bu arada bilimadamları ciddi ciddi çevreci yeni teknolojileri tartışıyor. 16 Temmuz’da başlayan festival 18 Temmuz akşamı sona eriyor. (www.davincidays.org)

     Erbaa’da Festival Zamanı

     Tokat’ta bu yıl 17.’si düzenlenen “Erbaa Etkinlikleri”, 16 Temmuz’da başlayacak ve üç gün sürecek. Cuma günü saat 17.00’de kortej yürüyüşüyle açılacak festivalde aynı gün folklor gösterisi yapılacak. Türk sanat müziği konseri verilecek. Cumartesi akşamı havai fişek gösterilerinin ardından Demet Akalın sahneye çıkacak. Pazar günü saat 15.00’teki kapanış konserini Davut Güloğlu verecek. Eğlenceler Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk’tan katılacak folklor ekipleriyle daha da renkli olacak. Bu arada gitmişken meşhur Erbaa sarma yaprağından almayı da unutmayın. (Bilgi için telefon: 0356 715 11 91)

     Çeşme’de Eğlencede Kitle Dönemi

     Kuzey Ege’nin eğlence merkezi Çeşme’de 2002 yazında başlayan beach parti modası bitmiş durumda. Bir zamanlar 30’u aşkın beach club’ta 24 saat süren eğlence hızını kaybetti. “Babylon”,“Ayayorgi Koyu”nun girişindeki “Granada Beach”e taşındı. Bitişiğindeki ünlü “Sole Mare”, giriş ücreti almayan komşusu “Marakeş”le yoğun rekabet içinde. 25 yıllık “Paparazzi” eski hızıyla yoluna devam ediyor. Geçen yıllarda iddialı partiler düzenleyen “Shayna” bu sene temkinli. “Makah”, “111” ve “Kemancı” ise Alaçatı’nın yeni mekanlarından. Eğlence’de beach clublar ünlü DJ´leri ağırlarken, gece kulüpleri canlı müzikle müşteri çekiyor. “CeCe Club”ta sezon boyu Fatih Ürek, Demet Akalın, Murat Dalkılıç sahne alacak. “Çeşme Açık Hava Tiyatrosu”nda da “BKM Konserleri” gerçekleşecek. Altınoluk’un sayıları 10’u bulan beach clup’ları tenha bir sezon geçiriyor. Barlar sokağındaki türkü barlar arasında “Kırmızı Bar” öne çıkıyor. “Altınoluk Amfi Tiyatro”da Sezen Aksu, Funda Arar, Volkan Konak gibi ünlülerin yer alacağı konserler ilgi çekiyor. Ayvalık’ta eğlencenin kalbi bu yıl da Alibey (Cunda) Adası’ndaki barlar sokağında atıyor. Yunan taverna müziğinden rock ve pop müziğine kadar her tür müziğin dinlenebildiği barlara “Abbas” ve “Hicaz Bar” katıldı. Sarımsaklı sahilindeki “Club Gossip”te ünlüler sahneye çıkıyor. Burhaniye’de canlı müziğin adresi “Palas” ve “Fabrika” disko. Enez sahilinde “Beyaz Lale Beach Clup” ile “Golden Beach Motel”in plajında animasyon yapılıyor. Bölgenin açık hava tek diskosu olan “Beyaz Lale”de gece saat 22.00-24.00 arasında deniz kenarında canlı müzik eşliğinde parti düzenleniyor. Gece yarısından sonra eğlence kapalı mekana geçiyor, günün ilk ışıklarına kadar sürüyor. “Jojo” isimli yeni açılan bar ise tatilcilerin tıka basa doldurduğu bir diğer eğlence merkezi.

     Hürriyet Gazetesi - 12.07.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769821
Online Ziyaretçi Sayısı:51
Bugünlük Ziyaret :974

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.