11.08.2018 / Bugün Ne Yapsak?


     Konser


Say, Fazıl

 

     * Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın, Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı şarkı albümlerinden ilki olan “İlk Şarkılar” ve son albümü “Güz Şarkıları” ile saat 21.00’de “Çeşme Açıkhava Tiyatrosu”nda müzikseverler ile buluşacak.


 

     * Caz sahnelerinin güçlü ismi Jülide Özçelik ve oyuncu Mert Fırat, saat 18.00’de “Küçükçiftlik Park”ta sahne alıyor.


 

     * “Yeni Türkü” saat 21.30’da “Mori Performance”da sahne alıyor.


 

     * Şebnem Ferah saat 21.00’de “Harbiye Açıkhava Tiyatrosu”nda sahne alıyor.


 

     * “Bulutsuzluk Özlemi” saat 23.30’da “Antalya Echo Bar”da sahne alıyor.


 

     * Nazan Öncel saat 22.00’de “Sanat Performance”da sahne alıyor.


 

     Tiyatro


 

     Ferhangi Şeyler


Ferhangi Şeyler

 

     Ferhan Şensoy’un 32 yıldır aralıksız oynadığı “Ferhangi Şeyler” adlı oyunu saat 21.00’de “Seferihisar Sığacık Kaleiçi Açıkhava Tiyatrosu”nda. Oyunda; güncel yaşanan sıradan olaylara, mahalle ilişkilerine, yakın geçmişten günümüze politikacılara, iktidara, din algısına ince eleştiriler yapıyor usta. Yer yer ince sitemler, yer yer sert eleştiriler getiriyor. Seyirci ile ara sıra diyalog kuruyor. Bugünün gazetelerini okuyup güncel olayları değerlendiriyor.


 

     Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler


 

     Dünyaca ünlü, ödüllü yazar Eric-Emmanuel Schmitt’ten eşsiz bir tiyatro oyunu “Evlilikte Ufak Tefek Cinayetler”, saat 20.30’da “Tiyatro Ak’la Kara”da. Oyunda Gilles isimli karakter gizemli bir kaza neticesinde “hafıza kaybı” tanısıyla hastaneden on yıllık eşi Lisa ile birlikte evine döner. Lisa, şimdi ona tamamen yabancıdır. Gilles kim? Gerçekte Lisa’nın anlattığı gibi bir adam mı? Lisa kim ve gerçekten onun eşi mi? Evlilik yaşamları neye benziyordu? Bütün bu olup bitenlerden nasıl emin olabilir? Oyunda gerçeğe ulaşmak için tüm yolları mübah sayan, tehlikeli çözüm yollarını deneyen bir çiftin heyecanlı gerilimi yer alıyor. Oyuncu kadrosunda Gökçe Burcu Zümrüt, Sezgin Irmak yer alıyor.


 

     Sinema


 

     Dovlatov


Dovlatov

 

     70’lerin Sovyet Rusya’sında yaşayan ironik yazar Sergei Dovlatov’un hayatının altı gününü anlatıyor. Zamanını eserlerinin yayınlanması için koşturarak geçiren Dovlatov, Sovyet dergileri ve gazeteleri tarafından sürekli reddedilir. Yazılarının yayınlanması için “Yazarlar Sendikası”na üye olması gerekir. Filmde oldukça üretken bir yazar olan Dovlatov’un yaşamından alınan kesitler üzerinden dönemin kültürel ve siyasi portresi de sergileniyor.



     Aydınlık Gazetesi - 11.08.2018, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795800
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :1152

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.