19.01.2020 / Galata’dan AKM’ye Kültür Yolu

Galata'dan AKM'ye Kültür Yolu


     Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Karaköy Galataport”tan başlayıp Taksim’de “Atatürk Kültür Merkezi”nde sona erecek “Beyoğlu Kültür Yolu” projesini tanıttı.


 

     Bakan Ersoy, kültür yolu hakkında şu bilgiyi verdi: “Galata Kulesi’nin bulunduğu meydan aslında İstanbul’un ilk meydanı. Burası ‘Ceneviz Kulesi’ ve ‘Ceneviz Meydanı’ olarak da adlandırılıyor. Aykırı yapılaşmalarda bir kamulaştırma süreci başlatıp, meydana tekrar eski özelliklerini kazandıracağız. Meydanın sadece turizmle anılmasını istemiyoruz. Kültür ve sanatla da ön plana çıkmasını istiyoruz. Güzel sanatlar, opera, bale ve tiyatro bölümleri burada çeşitli etkinlikleri yıl boyunca gerçekleştirecek.”


 

     Galalar “Atlas”ta Olacak


 

     “Beyoğlu Evlendirme Dairesi’nde de bir çalışma başlatıyoruz. ‘Tarık Zafer Tunaya Kültür ve Sanat Merkezi’ haline getiriyoruz. Böylelikle yokuşu da canlandırarak buradan başlayan yaya trafiğini tünele bağlamış olacağız. ‘Atlas Pasajı’ ve ‘Atlas Sineması’nı restore edeceğiz. Bundan sonra filmlerin galaları ‘Atlas Sineması’nda yapılacak.”


 

     AKM Hayata Geçiyor


 

     “Bu yıl ‘Atatürk Kültür Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Ve ‘Kültür Yolu’nu ‘AKM’de tamamlamış oluyoruz. Birçok aktiviteyi içinde geliştiren çok devasa bir yapı.”



     Hürriyet Gazetesi - 19.01.2020, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794102
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :827

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.