21.07.2010 / Abla Kardeş Konserde

Kenter, Yıldız-Güner

     Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde başlayan “D Marin Turgutreis 6’ncı Uluslararası Klasik Müzik Festivali”, devlet sanatçısı ünlü piyanist İdil Biret ve şef Grzegorz Nowak yönetimindeki Royal Filarmoni Orkestrası’nın konseriyle başladı. Festivali izlemeye Yunan adalarından da turist yağdı.

     Konseri izleyenler arasında Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Yıldız Kenter de bulunuyordu. Kenter, konseri ablası Güner Kenter ile birlikte izledi.

     “Turgutreis D Marin”deki “Romantikler Gecesi” adlı konseri Doğuş Marinalar Genel Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, “Avrupa Festivaller Birliği” Genel Sekreteri Alman Catherina Daventer, gazeteci Tufan Türenç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı İmren Aykut, Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve eşi Seren Karadayı, Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli orgeneral Aytaç Yalman, eşi Belma Yalman, Yunanistan’ın İstanköy, Kilimli, Leros ve Rodos adalarından gelen 400 kişiyle birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişi izledi.

     Festivalin ilk gününde devlet sanatçısı piyanist İdil Biret, şef Grzegorz Nowak yönetimindeki dünyanın en köklü orkestralarından İngiliz “Royal Filarmoni Orkestrası”yla sahneye çıktı. İdil Biret ilk bölümde, Chopin’in 2 numaralı piyano konçertosunu seslendirdi. Konserin 2’nci bölümünde sanatçı önce geçen yıl yaşamını yitiren Nevit Kodallı’nın anısına “Telli Turna”yı ardından Schumann’ın piyano konçertosunu seslendirdi.

     Konser öncesinde verilen kokteylde konuşan Doğuş Holding İcra Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, “5 yılda 50 bin kişinin izlediği festivalin dünyanın sayılı festivalleri arasına girmesi bizleri mutlu ediyor. Bu yılki festivalimizde ‘Tohum Otizm Vakfı’yla işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Klasik müzik festivalinin önemli bir geliri vakfın eğitim ve araç, gereç alımlarında kullanılacak” dedi.

     Hürriyet Gazetesi – 21.07.2010, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795262
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1098

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.