01.01.2020 / CRR Senfoni Orkestrası Amacı Gerçekleştirdi

CRR Senfoni Orkestrası Amacı Gerçekleştirdi


     “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası”, şef Cem Mansur yönetiminde Sultangazi, Kartal ve Bakırköy ilçelerinde bulunan “İBB”ye bağlı kültür merkezlerinde ücretsiz ve açıklamalı üç konser vererek iyi müziği canlı olarak herkese ulaştırma ve insanları klasik başyapıtlarla tanıştırma amacını gerçekleştirdi.


 

     Gençlerin ağırlıkta olduğu, çoğunun ilk kez canlı klasik müzikle tanıştığı konserlerde Fransız devriminin özgürlük, eşitlik, kardeşlik kavramlarını müzik diliyle yorumlayan Beethoven’ın “5. Senfoni” adlı eseri çalındı. Konser öncesinde şef tarafından eser tanıtıldı ve 2020 yılı boyunca bütün dünyada 250. doğum yılı kutlanacak büyük besteci Beethoven çağı içinde tanıtıldı.


 

     Orkestra, 30 Aralık akşamı yılın son konserini ilk kez gittiği “Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi”nde verdi. Açıklamalar ışığında ilginin nasıl arttığını gözlemledik. Seyirciler arasında ödev olarak Beethoven konusunu almış, müziğini google’dan dinlemiş ve ilk defa canlı olarak dinlemenin, hayatını bir şefin ağzından öğrenmenin farkını yaşayan liseli gençlerin orkestranın yeni yılda da bu salona geleceğini öğrenince duydukları sevinci yaşadık.


 

     “İBB Şehir Tiyatroları” 2018’den beri bu merkezde açtığı sahne ile perşembe, cuma ve cumartesi günleri yetişkinlere pazar günü ise çocuklara çok küçük ücretlerle temsil veriyor. İdare amirliğinden öğrendiğimize göre 12.00 ve 15.00’te iki temsil veren çocuk oyunları “kapalı gişe” imiş. Tiyatronun gelmesiyle sahne üzeri ve arka planının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılmış, konserlerin de başlamasıyla birlikte sahne akustiği de elden geçecekmiş. Şimdilik akustik prova sonucunda konser oldukça iyi duyuldu. Yeni yılda ilçe konserlerinin duyurusunu seyirciler kadar haberciler de bekliyor, hem de sadece “CRR”den değil tüm orkestralardan.



     Cumhuriyet Gazetesi - 01.01.2020, Çarşamba (Gülçin Gülan)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795790
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :1150

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.