15.05.2020 / DT Genel Müdürü Mustafa Kurt’a Saldırı!

Kurt, Mustafa


     “Devlet Tiyatroları” Genel Müdürü Mustafa Kurt, bugün Genel Müdürlük binasından çıkarken saldırıya uğradı.


 

     Görgü tanıklarının aktardıklarına göre, saldırıyı “Devlet Tiyatroları”nda sözleşmeli sahne makinisti olarak çalışırken, Ocak ayında işten çıkartılan İsa Soyalp gerçekleştirdi.


 

     Babası da “Devlet Tiyatroları” yemekhanesinde çalışan İsa Soyalp’in, Ocak ayında “Devlet Tiyatroları”nda  sözleşmesi yenilenmeyerek iş akdi feshedilen yüzlerce çalışandan biri olduğu öğrenildi.


 

     Soyalp’in “İdari Mahkeme”de işe iade davası açtığı ve bugün “Kültür ve Turizm Bakanlığı I. Hukuk Müşavirliği” görevinden alınarak “Devlet Tiyatroları” genel müdür yardımcılığına getirilen Ahmet Nuri Ekici ile görüşmeye geldiği “DT Genel Müdürlüğü”nün kapısında Mustafa Kurt ile karşılaştığı öğrenildi.


 

     Görgü tanıkları, İsa Soyalp’in Mustafa Kurt’a işten çıkarılması ile ilgili sorular yönelttiğini, ardından kendisine konuyla ilgisi olmadığını belirten Kurt’a küfrederek saldırdığını, çıkan arbedede giriş kapısının camlarının kırıldığını ve Soyalp’in kırılan camlardan yaralandığını aktardılar.


 

     Saldırının ardından hastanede kısa süre tedavi gören Mustafa Kurt’un darp raporu aldığı ve saldırıyla ilgili şikayette bulunarak hukuki süreci başlattığı bildirildi.


 

     Yıllar önce, “Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü”nün giriş kapısı, Turgut Savaş’ın dönemin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Cüneyt Gökçer’e kafa attığı saldırıya da tanıklık etmişti.



     http://www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alınmıştır. - 15.05.2020, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796399
Online Ziyaretçi Sayısı:29
Bugünlük Ziyaret :1182

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.