13.04.2020 / Andrea Bocelli’nin, Duomo Kadetrali’ndeki ‘Umut İçin Müzik’ Konseri Milyonları Ağlattı

Bocelli, Andrea


     Dünyaca ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli, corona virüsü salgını nedeniyle kapalı olan “Duomo Katedrali”nde konser verdi. Bocelli’nin “YouTube Kanalı”nda canlı olarak yayınlanan, “Music for Hope” (Umut İçin Müzik) adlı konser 24 milyonu aşkın kişi tarafından izlendi.


 

     Hristiyanlığın “Paskalya Bayramı”nı kutladığı Pazar günü, İtalyan tenor Andrea Bocelli, corona virüsü nedeniyle evlerinde karantinada olan ve salgınla savaşan insanlar için “YouTube” üzerinden canlı yayınlanan “Umut İçin Müzik” adlı bir konser verdi.


 

     Sosyal mesafenin önemsendiği salgın günlerinde, Bocelli’nin konseri “Duomo di Milano Katedrali”nde seyircisiz olarak sahnelendi. Salgın nedeniyle kapalı olan katedral, Bocelli için açıldı.


 

     Bocelli’ye piyanist Emanuele Vianelli eşlik etti. Konserde daha önce açıklandığı gibi Bach’tan “Ave Maria”, Rossini’den “Domine Deus” ve “Amazing Grace” gibi eserler seslendiren Bocelli’nin konseri gözyaşları içinde izlendi.


 

     Salgının en çok vurduğu İtalya’nın Milano şehrindeki “Duomo Katedrali”nde Türkiye saatiyle 20.00’de başlayan ve yaklaşık yarım saat süren konseri, Bocelli’nin “YouTube Kanalı”ndan 24 milyonu aşkın kişi izledi.


 

     12 yaşında futbol oynarken geçirdiği bir kaza sonucu görme yeteneğini kaybeden Bocelli, efsane tenor Pavarotti ile yaptığı düetlerle müzik dünyasında adından sıkça söz ettirmişti.



     Sözcü Gazetesi - 13.04.2020, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797046
Online Ziyaretçi Sayısı:25
Bugünlük Ziyaret :1216

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.