25.11.2018 / Anadolu’nun Aşk Efsaneleri, Offenbach’ta Nefesleri Kesti

Anadolu'nun Aşk Efsaneleri


     “Shaman Dans Tiyatrosu”, Offenbach gösterisinde nefesleri kesti. “Anadolu Aşk Efsaneleri” adıyla Türklerin batıya yolculuğunu ve Avrasya kültürel varlığını içinde dans resitali, müzikal şov, dans tiyatrosunu da barındıran özgün bir formatla anlatan grup, büyük alkış aldı.


 

     40 dansçının katıldığı gösteride Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe görüntüsü de büyük ilgi gördü. Offenbach, Berlin, Hamburg ve Essen’i kapsayan dört gösterilik mini turnenin, 2019 ve 2020’de gerçekleşecek Avrupa turnesine ön hazırlık olarak hazırlandığı açıklandı.


 

     “Shaman Dans Tiyatrosu” Yönetmeni Murat Uygun, şunları söyledi:


 

     “40 sanatçımızla ‘Anadolu Aşk Efsaneleri’ adıyla dört gösteri yapacağız. Tanıtımdan sonra 2019’da büyük turne için yeniden geleceğiz. Anadolu’da yaşanmış ve efsaneleşmiş bazı aşk öykülerini tek bir hikayede buluşturan bir senaryo var. Kronolojik bir sıra takip ediliyor. Orta Asya’dan başlayıp günümüze kadar geliyoruz. ‘Kerem ile Aslı’, ‘Ferhat ile Şirin’, ‘Süleyman ile Hürrem’, ‘Paris ile Helen’in de aralarında olduğu aşk hikayelerini anlattığımız gibi Anadolu’da aşkın birden çok anlamı var. Şamanla doğaya olan aşk, Mevlana ile yüce aşk, Atatürk ile vatan aşkını da anlatıyoruz. Hikayemizi 1.5 saat sürede iki perde halinde veriyoruz. Daha geniş kitlelerle buluşmak amacıyla buradaki sanatseverlerin fikirlerini, değerlendirmelerini almak için geldik. İlki çok keyifli geçti. Gösterimizde, içinde Anadolu da olan, Avrasya kültürel coğrafyasındaki etnik ürünleri kullanıyoruz. Türklerin yolculuğu da bu yönde olduğu için ‘Doğudan batıya akan bir nehir’ diye tanımladık. Danslarımızın büyük bölümü bu bölgelerdeki halk danslarımızdan oluşuyor. Bazıları birebir, bazı dansların üzerindeki yorumu, bu konuda yetkili kişilerle birlikte hazırladık. Dans disiplinlerini ve sahne tekniklerini, gölge tiyatrosunu kullandık. Işık ve video tasarımları hazırladık. Şarkılarda da birden fazla formatı buluşturduk. Türkülerin bir kısmını müzikal formatında, orkestramızla gidebildiğimiz yerlerde canlı söylüyoruz. Müzikal değil, dans resitali, müzikal, şov, dans tiyatrosunu bir araya getirerek oluşturduğumuz, özgün bir format. Çünkü Avrasya kültürel miras olarak da böyle karışıma sahip. Çok renkliliği tek bir formatla anlatmak mümkün olmazdı.”



     Hürriyet Gazetesi - 25.11.2018, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5798309
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1250

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.