24.07.2010 / Ölümden Kaçış

Love Parade


     Dünyanın en büyük tekno festivalinde felaket ‘geliyorum’ dedi ve geldi: 19 ölü 342 yaralı.

     Dünyanın en büyük tekno festivalinde felaket ‘geliyorum’ dedi. 1.4 milyon kişiyi buluşturan festivalin girişindeki tünel polisin uyarısıyla faciadan 30 dakika önce kapatıldı. Ancak 1200 kişilik polis gücü izdihamı engelleyemeyince geri çekildi.

     Almanya’nın Duisburg kentinde yapılan dünyanın en büyük tekno festivali “Love Parade”faciaya dönüştü. 1989 yılından beri her yıl düzenlenen festivale bu yıl 1.4 milyon kişi katıldı. 20-40 yaşları arasındaki müzikseverlerin oluşturduğu kalabalık konser alanına sığmadı. Eski bir tren garında yapılan festivalde, yaklaşık 300 bin kişi konser alanına girebilmek için 30 metre eninde ve 200 metre uzunluğundaki tünelin önüne toplandı. Önceki gün akşam saatlerinde polisin izdihamı k ontrol edememesi faciayı da beraberinde getirdi.

     21 Yıllık Gelenek Bitiyor

     Alanda görev yapan 1200 polis, faciadan 30 dakika önce tüneli kapatmak istedi, ancak bunda başarılı olamadı. Binlerce kişi bir anda tünelin içinde sıkışıp kaldı. 19 kişi hayatını kaybetti, 342 kişi de yaralandı. Ölenlerin dördünün Hollanda, Avustralya, Çin ve İtalya’dan olduğu açıklandı. Organizatörler her yıl farklı kentlerde de olsa 21 yıldır devam eden “Love Parade” festivalinin bundan sonra yapılmayacağını açıkladı.

     Metal Parmaklıklar ve Tabelalar Öldürdü

     Tünelin bazı bölgelerinde 5-6 insanın üst üste kaldığı, bazı kişilerin de tünelden tırmanarak çıkmaya çalışırken metrelerce yukarıdan kalabalığın üzerine düşüp öldüğü belirtildi. Duisburg Polis müdürü Detlef von Schmeling, tünelin içinde ölüm yaşanmadığını, ölenlerin 14’ünün tünel çıkışındaki metal parmaklıklarda, ikisinin de tabelaların bulunduğu kısımda meydana geldiğini açıkladı. Felaketten sağ kurtulan bir müziksever, tünelde yaşananları, “İnsanlardan oluşan bir tsunami” olarak niteledi. Alman polisi de felaketle ilgili hemen soruşturma başlattı. Başbakan Merkel, Alman halkına başsağlığı dileyen mesajlar yayınladı, sorumluların bulunmasını istedi. Ancak ne organizatörler ne de festivalin güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri sorumluluğu üstleniyor. 2008’de Dortmund’da yapılan “Love Parade”a ilk kez Türkiye’den de müzisyenler katılmış “Turkish Delights” isimli sahne kurulmuştu.

     Gazete Vatan - 24.07.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797124
Online Ziyaretçi Sayısı:22
Bugünlük Ziyaret :1218

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.