10.07.2020 / Dünya Sinemacıları 12 Punto Jürisinde

12 Punto TRT Senaryo Günleri


     “12 Punto TRT Senaryo Günleri”nde bu sene “Avrupa Film Akademisi”, “Cannes Film Festivali” ve dünyanın en önemli sinemacılarından oluşan beş isim jüri koltuğuna oturacak. Ayrıca “Oscar” ödüllü ünlü İranlı yönetmen Asghar Farhadi de ustalık dersi verecek…


 

     “TRT”nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği “12 Punto TRT Senaryo Günleri” uluslararası jüri üyeleri belli oldu. Geçen yıl “Oscar Ödülleri”ni veren “Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi”nin başkanı John Bailey’nin jüri üyeliğini yaptığı “Senaryo Günleri”nde bu yıl da dünyanın önemli sinemacılarından oluşan beş isim jüride yer alacak.


 

     İngiltere’den “Avrupa Film Akademisi” Başkanı Mike Downey, Fransa’dan “Cannes Film Festivali Cinefondation” Genel Müdürü Georges Goldenstern, Katar’dan “Doha Film Enstitüsü” CEO’su Fatma Hassan Alremaihi, Bosna Hersek’ten Saraybosna Film Festivali Endüstri Bölümü Direktörü Jovan Marjanovic ve Almanya’dan dünyanın en etkili film satış şirketlerinden “Films Boutique Satış Ajansı” Direktörü Gabor Greiner değerlendirme yapacak.


 

     Farhadi Canlı Yayınla Katılacak


 

     12 Punto TRT Senaryo Günleri” 12-18 Temmuz’da 10 farklı ülkeden katılımla 3 ayrı platformda yapılacak.


 

     Etkinlik kapsamında ayrıca “Oscar” ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi de sineması, yönetmenliği ve hikaye anlatıcılığı üzerine ustalık dersi verecek. “Cannes” gibi festivallerdeki ödüllerinin yanı sıra “Bir Ayrılık” ve “Satıcı” isimli filmleriyle “En İyi Yabancı Film Oscar”ını alan Farhadi’nin dersi, 16 Temmuz’da “12 Punto Youtube” hesabından canlı yayımlanacak.


 

     12 Punto”nun uluslararası jürisi 18 Temmuz’da 12 finalist projenin sunumlarını izleyecek ve çevrimiçi yapılacak jüri sunumları neticesinde dört projeye “Ortak Yapım”, dört projeye ise “Ön Alım Ödülü” verilecek. Ödüller, 18 Temmuz akşamı Feriye’de yapılacak ve “TRT 2”den canlı yayınlanacak kapanış töreninde sahiplerini bulacak.



     Aydınlık Gazetesi - 10.07.2020, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796001
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :1163

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.