01.01.2020 / İstanbul’un Sinemayla Randevusu Sona Erdi

İstanbul'un Sinemayla Randevusu Sona Erdi


     “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı” destekleriyle “Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı” (TÜRSAK) tarafından düzenlenen 22. “Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali” 26 Aralık’ta sona erdi.


 

     Festival, ülkelerarası kültürel ve sektörel paylaşım ve işbirliğini geliştirme amacıyla her sene farklı bir ülkenin sinemasını ve sinema sektörünü İstanbul’da konuk ediyor. “22. Festival” de bu kapsamda Rusya’yı ağırladı.


 

     Festival kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra sinema sektörlerini bir araya getiren, uluslararası film yapımcılarına Türkiye’nin sahip olduğu doğal zenginliği, teknik altyapıyı, ortak proje imkanlarını ve teşvik sistemlerini tanıtmak amacıyla bu yıl ilk kez “Uluslararası Sektör Buluşmaları” yapıldı. “Rus-Türk Sinema Sektörleri Buluşması” “Randevu İstanbul”un yoğun ilgi gören bir diğer etkinliği oldu. Aralarında Türkiye’den yapımcıların, dağıtımcıların, yönetmenlerin ve senaristlerin yer aldığı Türk sinemacılar Rus meslektaşlarıyla iş birliği geliştirmek amacıyla ilk kez bu buluşmada bir araya geldi.


 

     Bu yılki festivalin odak ülkesi olan Rusya’dan da 22 seçkin örnek, sinemaseverler ile buluştu.



     Cumhuriyet Gazetesi - 01.01.2020, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795993
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1163

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.