28.07.2010 / Ezgi Ödül İçin Çaldı

     “Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” sekizinci sınıf öğrencisi Ezgi Su Apaydın, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da “Genç Virtüözler Emil Kamilarov Keman Yarışması”ndan ikincilikle döndü.

     Jüriden Özel Kutlama

     Ezgi Su Apaydın yarışmada, Haendel’in “Fa Majör Sonatı”nı, Wieniawski’nin “1. Kapris”ini, Pugnani-Kreisler’in “Prelüd ve Allegro”sunu ve Muammer Sun’un “Köçekçe”sini seslendirdi. Apaydın, dünyaca ünlü keman sanatçısı Mintcho Mintchev’in başkanlığını yaptığı, Prof. Leonid Kerbel, Prof. Dina Snayderman, Prof. Miço Dimitrov ve Prof. Ginka Giçkova’dan oluşan jüriden özel tebrik aldı.

     Sanatımı Çok Seviyorum

     “Sofya Müzik Okulu”nun 100’üncü kuruluş yılı nedeniyle ilk kez 2004 yılında yapılan “Genç Virtüözler Yarışması”ndan dereceyle dönmenin mutluluğunu yaşayan Ezgi Su Apaydın, “Sanatımı çok seviyorum. Ben daha yolun çok başındayım. Adana’yı yurt içinde ve dışında daha fazla ödüllerle temsil edeceğim. Bunun için de çok çalışmam gerekiyor ve başarı için de çalışacağım” dedi.

     Annesi Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı

     Kızıyla gurur duyduğunu belirten “Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası” flüt sanatçısı Nevin Apaydın da sanatında kendisini geliştirmesi için gerekli tüm desteği vereceklerini söyledi. Ezgi Su’nun 6 yıldır Dania Kainova’dan ders aldığını vurgulayan anne Apaydın, “İlk yarışma tecrübesinde ülkemizi başarıyla temsil edip, ödülle gelmesi Ezgi Su’yu heyecanlandırdı” diye konuştu.

     Hürriyet Gazetesi Çukurova Eki – 28.07.2010, Çarşamba

Ezgi Ödül İçin Çaldı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797677
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1239

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.