17.03.2017 / Org. Akar Şehit Oğlunu Kucağından Ayırmadı!

Şehitler Destanı Oratoryosu

     “Genelkurmay Karargahı”nda sahnelenen “Şehitler Destanı Oratoryosu”na Org. Akar’ın şehit oğlunu tuttuğu o an damgasını vurdu.


 

     “Genelkurmay Karargahı”nda, “18 Mart Şehitleri Anma Günü” ve “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yılı” dolayısıyla “Şehitleri Anma Töreni” düzenlendi. Tören kapsamında “Atatürk Kültür Sitesi”nde Türk halk müziği sanatçısı Azerin Turan, “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası” ile “Mehteran Birliği” tarafından “Şehitler Destanı Oratoryosu” sahnelendi.


 

     Oratoryoyu, “15 Temmuz Darbe Girişimi”, “Fırat Kalkanı Harekatı” ve “Merasim Sokağı”nda askeri aracın geçişi sırasındaki terör saldırısında şehit olanların ailelerinin de bulunduğu 61 şehidin 134 yakını izledi.


 

     Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile oratoryoyu izleyen şehit aileleri duygu yüklü anlar yaşadı. Oratoryonun ardından Orgeneral Akar, darbe girişimi sırasında “Özel Kuvvetler Komutanlığı”nda darbeci Semih Terzi’yi vuran şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in de aralarında bulunduğu şehit ailelerine çeşitli hediyeler verdi.


 

     Orgeneral Akar, daha sonra “Atatürk Kültür Sitesi” önünde şehit yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.



     Gazete Vatan - 17.03.2017, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794696
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1003

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.