09.06.2020 / Başkent Tiyatroları Tek Ses Oldu

Başkent Tiyatroları Tek Ses Oldu


     Ankara’da 45 tiyatro yapımcısı bir araya gelerek “Ankara Tiyatro Yapımcıları Platformu”nu kurdu. Platform, kuruluş bildirgesinde sanatın toplumun psikoloijisindeki iyileştirici gücünü vurgularken, salgının yarattığı sorunlara karşı da ortak mücedele çağrısı yaptı.


 

     Ankara’da 45 tiyatro yapımcısı bir araya gelerek “Ankara Tiyatro Yapımcıları Platformu (AnTiYap Platformu)”nu oluşturdu.


 

     AnTiYap Platformu”, koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik anlamda etkilenen Ankara’daki tiyatroların sorunlarına ortak çözümler bulmayı ve Ankara’nın yeniden sanat dolu günlerine kavuşmasını hedefliyor.


 

     AnTiYap Platformu”, “Ankara’nın Başkent birikiminin bu sorunları çözebilecek güçte olduğuna inanıyoruz. Birlik ve dayanışma duygusundan kopmadan koronavirüsün Ankaralılar üzerinde yarattığı olumsuz psikolojinin etkilerini silmek için birlikte mücadele edebiliriz” dedi.


 

     Yeniden Sanat Dolu Günlere


 

     AnTiYap Platformu”ndan yapılan açıklama şu şekilde:


 

     “Pandemi sürecinde sanatsal çalışmalarımız durdu ve seyircilerimizle organik bağımız koptu, bu yüzden büyük maddi kayıplara uğrayan Ankara’daki tiyatrolar olarak ‘Tiyatromuz Yaşasın’ kampanyasının da yarattığı rüzgarla ‘Ankara Tiyatro Yapımcıları’ olarak bir araya geldik.


 

     45 tiyatro yapımcısı bir araya gelerek ‘AnTiYap - Ankara Tiyatro Yapımcıları Platformu’nu oluşturduk. ‘AnTiYap Platformu’ üyesi tiyatro yapımcıları olarak örgütlenme süreci tamamlanana kadar yetkilendirilmiş bir yönetim kurulu oluşturduk.


 

     ‘AnTiYap’ın yetkilendirilmiş yönetim kurulu olarak hedefimiz; Ankara’daki tiyatroları örgütlü bir yapıya ulaştırarak içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde ekonomik sorunlarımıza birlikte çözümler bulmak adına Ankara’nın tüm yerel güçleriyle bir araya gelip Başkent Ankara’mızın yeniden sanat dolu günlerine kavuşmasını sağlamak.


 

     Yerel tüm güçlerle dayanışmayı sağlayacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz.


 

     Çünkü; Ankaralılar pandemi sonrası sosyal yaşamın eski haline dönmesi için gerekli olan motivasyonu en iyi sanatın iyileştirici gücüyle sağlayabilir.


 

     Sanatsal yaratıcılığın sekteye uğramasının yaratacağı olumsuz sonuçların toplumun belleğinde onarılması daha zor sonuçlar yaratacağının farkındayız.


 

     ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’


 

     Ankara’nın Başkent birikiminin bu sorunları çözebilecek güçte olduğuna inanıyoruz.


 

     Birlik ve dayanışma duygusundan kopmadan koronavirüsün Ankaralılar üzerinde yarattığı olumsuz psikolojinin etkilerini silmek için birlikte mücadele edebiliriz.


 

     Sanatın en önemli hayat damarı olduğunu bize hatırlatan M. Kemal Atatürk’ün işaret ettiği bu damarın kopmasına asla izin veremeyiz. Bunun için festivalden, şenliğe, açık hava gösterilerinden güvenli salonlarda buluşmaya kadar her türlü proje için hazırlık yapıyoruz.


 

     Başkent Ankara’nın tüm kurum ve kuruluşlarını bu projelere destek vermeye çağırıyoruz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz…


 

     Haydi Ankara, sanat dolu günlere!!!”


 

     Platformun basın sözcülüğünü “Tüm Sanatçılar Derneği”nin Genel Başkanı T. Murat Demirbaş yapıyor.



     Aydınlık Gazetesi - 09.06.2020, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794164
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :847

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.