21.08.2020 / 'İki Şafak Arasında' İspanya’da Yarışacak

İki Şafak Arasında


     Selman Nacar’ın yönettiği “İki Şafak Arasında” filmi, “68. San Sebastian Film Festivali”nde post prodüksiyon aşamasındaki projelerin yarıştığı “Work in Progress Europa” kategorisine seçildi.


 

     “TRT” ortak yapımı olan film, İspanya’nın San Sebastian şehrinde yapılan festivalde, 10 bin avroluk büyük ödülün yanı sıra, filmin alt yazı ve DCP kopyası dahil tüm post-prodüksiyon sürecini kapsayan destek ödülü için yarışacak.


 

     “Work in Progress” seçkisinde, “İki Şafak Arasında” filmi dışında, Slovenya’dan Darko Sinko’nun “Envanter” (Inventory), İspanya’dan Alvaro Guerra’nın “Kadim Ruh” (Ancient Soul), İspanya’dan Arantza Santesteban’ın “918 Gece” (918 Nights) ve Gürcistan’dan Lasha Tskvitinidze’nin “Arazi” (Field) de yer alıyor.


 

     “Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü” ile Fransa’nın ulusal film fonu “CNC” tarafından desteklenen filmin yapımcılığını Burak Çevik ve Diloy Gülün üstlendi.


 

     Yapım, “Antalya Film Forum”da “TRT Ödülü” ile “Köprüde Buluşmalar Work in Progress Büyük Ödülü”nü aldı. Almanya’da “Connecting Cottbus”a katıldı. Romanya’da “Transilvania Pitch Stop”ta ödül kazandı.


 

     Türkiye, Fransa ve Romanya ortak yapımı olan filmin dünya prömiyeri 2021’de yapılacak.



     Aydınlık Gazetesi - 21.08.2020, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794156
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :845

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.