17.05.2017 / Koda, Yılın En İyisi Seçildi

Karşıyaka Oda Orkestrası


     “Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası” (KODA), bir dergi tarafından düzenlenen “7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”nde, “Yılın En İyi Orkestrası” seçildi. Ödülü alan “Karşıyaka Belediyesi” Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Biz her adımımızı Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinden ilham alarak atıyoruz. Sanata verdiğimiz önem de bunun göstergesidir” dedi.


 

     “7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri”, İstanbul’daki “Rahmi Koç Müzesi”nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. “Karşıyaka Belediyesi” tarafından iki yıl önce kurulan ve bir ilçe belediyesi tarafından kurulan kadrolu ilk oda orkestrası olma özelliği taşıyan “Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası”, seçici kurul tarafından “Yılın En İyi Orkestrası” seçildi. Törene katılan Başkan Akpınar, ödülü Serhan Bali’den aldı. Üst düzey sanatçı ve şeflerin de katılımıyla, yıl içinde verilen 100’ü aşkın konser, orkestradaki sanatçıların kadrolu olarak istihdam edilmesi ve orkestranın genç sanatçılardan kurulu olması ödüle gerekçe gösterildi.


 

     “Atatürk’ün sözlerini rehber ediniyoruz”


 

     “Karşıyaka Belediyesi” Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Konservatuvardan mezun olan genç sanatçıların, nerede ne yapacaklarını bilemedikleri bir süreçte, ‘KODA’ ile onlara tam zamanlı çalışma ve sanatlarını icra etme ortamı oluşturduk. Attığımız her adımda, Ulu Önder Atatürk’ün sözlerini rehber edindik. ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ anlayışı ile hareket ederek ‘KODA’yı ortaya çıkardık. Çünkü bu ülkenin kurtuluşu gençlerdedir. Bizim belediyemizin giriş katında, vatandaşlarımız, klasik müzik dinleyerek işlerini hallederler. Bu da Karşıyaka’nın farkıdır. Bizi bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyor, ödülü tüm sanatçı kardeşlerim adına alıyorum” dedi.



     Milliyet Gazetesi - 17.05.2017, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796457
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1186

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.